Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Fővezetékcsere miatt nincs meleg víz

Mosonmagyaróvár - Nem karbantartás, hanem hibaelhárítás miatt szünetel a melegvíz-szolgáltatás hétfő óta a városközpontban. A több mint harmincéves fővezeték egy szakaszának meghibásodása okoz bosszúságot több ezer lakónak.
Hétfő óta csak hideg víz folyik a csapokból a mosonmagyaróvári városközpont távfűtéses lakásainak nagy részében. Sőt, várhatóan néhány napig még továbbra is melegíteniük kell a vizet a városközpontiaknak, ha fürdeni vagy mosakodni szeretnének. A bosszúságot a távhőfővezeték egy részének meghibásodása okozza, aminek kijavításával nem várhatott tovább a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. Noha a társaság már egy héttel ezelőtt minden lépcsőházban függesztett ki tájékoztatót a melegvíz-szolgáltatás ötnapos szüneteléséről és ennek okáról, sokakban csak hétfőn reggel tudatosult, hogy tényleg csak jéghideg víz folyik a csapokból.

Hibaelhárítás: Már sürgető volt a több mint harmincéves csövek cseréje.
Hibaelhárítás: Már sürgető volt a több mint harmincéves csövek cseréje.

Kosár Tibor ügyvezető elmondta: március végén tapasztalták az egyik primér vezeték meghibásodását. A több mint harminc éve a föld alatt lévő cső mára annyira elhasználódott, hogy a fala több helyen átlyukadt. Ezeken keresztül egyre nagyobb mennyiségű víz folyt el, ezért mielőbb szükség volt a beavatkozásra. A társaság a fűtési szezonban nem akarta leállítani a szolgáltatást, ezért most kezdtek neki a munkálatoknak. Ennek során a Szent István király út mellett és az Erkel utca alatt húzódó mintegy húsz méter hosszúságú csöveket cserélik ki. A munkálatokat eredetileg ötnaposra tervezték, ám mindent megtesznek annak érdekében, hogy amennyiben lehetséges, már péntek előtt újraindítsák a melegvíz-szolgáltatást a városközpontban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyszínen rekonstruálták a helikopter balesetét

Kimle - Helyszíni bizonyítási kísérletet tartott a rendőrség – az ügyészség és igazságügyi… Tovább olvasom