Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Folytatódik a szúnyoggyérítés

A Mosonmagyaróvár Térségi Társulás tegnapi ülésén ismét napirendre került a szúnyogirtás. Módosították a társulás átalakulásával kapcsolatos dokumentumokat és a költségvetésüket is.
Csütörtöki ülésén a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás ismét tárgyalt a szúnyoggyérítésről. „Mivel már május elején nagyon sok szúnyog volt, gyorsítottuk a gyérítési eljárást. Hat és fél ezer hektárról van szó, melyen két-három nap alatt lehetne végrehajtani a munkát. A kétharmadát az első irtásban elvégeztük, aztán jött a rossz idő, ami meggátolta a befejezést. Azt nem tehetjük meg, hogy amikor újra kisüt a nap, azonnal hívjuk a gyérítőket, hiszen a méhészeket három nappal előbb értesíteni kell az irtásról. Mivel az előrejelzések szerint ezen a hétvégén sem lesz megfelelő az időjárás, ezért a tervek szerint jövő hét végén, azaz június elején fejeződhet be az első gyérítés. A második irtást az első befejezése után 5–10 nappal érdemes intézni" – tudatta Botos Gábor munkaszervezet-vezető.

Az elképzelések között felmerült a biológiai gyérítés is, mely nagyobb hatékonysággal pusztítaná a vérszívókat. Ehhez szükség lenne egy négyzetméterre pontosan megtervezett tenyészőhelytérképre. A tagok felhatalmazást adtak az előkészítő munka megindítására.
Az ülésen jóváhagyták a társulás átalakulásával kapcsolatos dokumentumok módosítását. Eszerint július elsejétől a helyi képviselő-testületek döntései alapján közös feladatellátásban folytatódnak a szolgáltatások, változás nélkül. A feladatokban való részvételt felülvizsgálták.

A társulás módosította idei költségvetését is. Elhangzott: a drogprevenció technikai feltételeit sikerül úgy javítani, hogy nem kell hozzá többletforrást biztosítani. A szükséges eszközöket – mint például számítógép, nyomtató – állami finanszírozásból tudják megvásárolni.

Olvasóink írták

  • 3. 621 2013. május 27. 11:37
    „Kedves mc! Az 1-es javaslata jobban tetszik - kivihetőbbnek tartom, mert a "vérszívók" agyon csapása több szempontból is aggályosnak tűnik...”
  • 2. mc 2013. május 25. 21:44
    „Értjük a javaslatot. Mindenki minden este csapjon agyon 30 vérszívót és lesz eredménye...”
  • 1. peet2 2013. május 24. 15:30
    „Feladat: este mindenki agyon üt 30db szunyogot, és lesz eredménye..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárórendezvény a világnapon

Játékos rendezvénysorozaton vehetnek részt a nagytérség általános és középiskolás diákjai… Tovább olvasom