Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Fittségéért kapott díjat a levéli iskola

Az intézmény elnyerte az egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód díjat, mely a tantestület számára ez egy sok évtizedes kiemelkedő munka elismerése.
Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód díjat kapott a Levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola Tantestülete. Az elismerést 2015. 01. 20-án a Magyar Tudományos Akadémián vette át Fenyvesi Gyöngyi intézményvezető.

"A tantestület számára ez egy sok évtizedes kiemelkedő munka elismerése. Kis község vagyunk. Iskolánk fő profilja az egészségnevelésre való törekvés. A nevelési program fontos része, hogy a tanévben kétszer megy az egész iskola túrázni. 2014-ben Bakonyba és Tatára mentünk. 2015-ben tervünk szerint Csallóközbe és Sopronba látogatunk el.


Ezen kívül minden tanévben 2 alkalommal van egészségnevelési napunk is. Az első mindig októberben van, a "Mondj nemet!" a helytelen táplálkozásra, mozgásszegény életre, a drogra, helytelen szexualitásra, az internet veszélyeire és a bűnözésre. A másik akció tavasszal van, ezt mi úgy neveztük el "Labdanap". Ez csak a mozgásról, annak öröméről szól" - mesélte Fenyvesi Gyöngyi intézményvezető.

Az utóbbi időszakban a szülőket is bevonták a nevelőtestület és a diákság munkájába. Megemlékeztek a víz, a Föld, a véradók, a madarak és fák, a fény és a folyók napjáról, részt vettek a Határtalanul héten, az Erzsébet táborban is képviselik az iskolát, mennek országjáró táborba és a dunaszigeti nyári táborba is.

"Célunk, hogy kilépve az iskola tantermei közül a diákok más szemszögből láthassák a világot. Fontos hogy tapasztaljanak, ráérezzenek a vibráló igazságra, amit tudnia kell gyermeknek, ifjúnak, felnőttnek és idősnek is: az egészség mindennél fontosabb, de ezért tenni kell. Mi ezt mutatjuk meg az iskolai programok keretében.
 

Van sakk szakkörünk, kézilabda, karate, foci, Bozsik program, sőt a falu lakóinak női kondicionáló torna. Büszkék vagyunk Sastin Mariannára, aki iskolánkban tanult és innen indult el sikeres sportkarriere. A tantestület és az egészségügyi szolgálat együtt tud dolgozni sok civil és állami szervezet dolgozóival töretlenül, lelkesen.

Tantestületem nevében köszönöm a díjátadó ünnepségre történő meghívást valamint az 50.000,- Ft értékű sportszer utalvány a Magyar Diáksport Szövetségnek" - tette hozzá Fenyvesi Gyöngyi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az oroszok után az arabok is felfedezték már a régiónkat

Tovább olvasom