Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Faluújság kéthavonta

Darnózseli Szóharang címmel idén februárban, az önkormányzat szerkesztésében jelent meg ötszáz példányban a helyi újság, melyet minden házhoz ingyenesen eljuttatnak. Emellett a társközségek, partnertelepülések is megkapják a kéthavonta kiadott lapot.
Legközelebb júniusban várható a falut érintő témákkal foglalkozó kiadvány, benne a civil szervezetekről, közigazgatásról, egyházról, tanintézményekről szóló hírekkel, helyi receptekkel, egy kis irodalommal, és minden számban bemutatkozik egy-egy helyi vállalkozó is.

Olvasóink írták

  • 2. zseliakiraly 2008. május 30. 22:37
    „Bocs, hogy vannak olyanok, akik megpróbálják Fokvárost közelebb vinni Grönlandhoz (és mindkettőt nagybetűvel ... ). Persze az első szám még nem teljesen kiforrott, de még mindig jobb, mintha nem lenne semmi... de persze mindig akad valaki, akinek ez nem tetszik.. Bár megfogalmazásodból inkább úgy tűnik, hogy nem darnózseli lakos vagy (és akkor minek szólsz bele olyan dologba, ami téged nem érint, károd nincs belőle..), mégis megemlíteném az úttal kapcsolatban (amin ezek szerint sokat jársz), hogy mivel főútvonal, így az nem a település tulajdona, ergó a község csak úgy nem állhat neki felújítani (mert nem az övé). Szerencse, hogy a kerékpárút kiépítése kapcsán sor kerülhet a felújításra. Persze te ennek sem örülsz...
    A "fényezésről" meg csak annyit, ha a Te településedről (ami tegyük fel, hogy nem Darnózseli) kerül egy egész oldalas cikksorozat az újságba, akkor melyik oldalát mutatnád be a falunak? Nézd meg a korábbi ilyen cikksorozatokat más településekről, mit látsz? És mi a gondod azzal, hogy bemutatjuk azt, amink van? Nálatok nincs ennyi? Van egyáltalán? Jól működő körzeti iskola? Hagyományőrző táncegyüttes? Faluújság, képújság? Mi igyekszünk jobbá tenni a községünket. Ha nem helyi vagy, akkor mások leszólása és hibáira mutogatás helyett a saját házad táját próbáld meg jobbá tenni, ha meg helybeli vagy... nos, akkor szégyelld magad, hogy megint a vagdalkozást és mutogatást választottad a Cselekvés helyett. Tudod, az utóbbi viszi előre a falut, és nem az első kettő, kedves andrewka (szólíthatlak Andrisnak? )”
  • 1. andrewka 2008. május 27. 13:42
    „szerintem a helyieknek nem kell bemutatni az ottani vállalkozókat. ismeri őket mindenki talán túlságossan is.
    Fényezitek ezt a falut! menjetek rajt végig kocsival aztán rájöttök , hogy úristen de eltévedtünk. Ez Európától olyan messze van mint fokváros - grönlandtól. kár a szóért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európát már körbetáncolta a Szigetköz néptáncegyüttes

Írországtól a határon túli magyarlakta vidékekig több helyen is bemutatkozott már a több mint… Tovább olvasom