Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Emlékfa a Dunának, víznek

Emlékfát ültettek a Duna-régió Vízi-turisztikai Szövetség által életre hívott Víz-csöppek mozgalom tagjai Kisbodakon a víz világnapján.
Emléknapot szerveztek a Duna-régió Vízi-turisztikai Szövetség (DR-VTSZ) által életre hívott Víz-csöppek mozgalom tagjai a víz világnapján Kisbodakon. Horváth Csaba kenus olimpiai bajnok, a DR-VTSZ elnöke beszámolt a mozgalom közel egyéves tevékenységéről. Többek között arról, hogy a közeljövőben elindul a Víz-csöppek hálózatszervezés a Lajtán és a Mosoni-Dunán is.

Soós Róbert, a szlovákiai Nagybodak polgármestere örömmel üdvözölte a határon átnyúló együttműködés elmélyülését, egyben felajánlotta további segítségét, hogy a mozgalom Szlovákiában is tért hódíthasson, első lépésként a „Kis-Duna", illetve a Duna menti települések turisztikai bekapcsolásával.

Emlékfaültetés. A felvételen Tímár Gábor, Soós Róbert, Ekker Károly és Horváth Csaba.
Emlékfaültetés. A felvételen Tímár Gábor, Soós Róbert, Ekker Károly és Horváth Csaba.

Bolla-Cserjési Kinga, a Szigetközi Víz-csöppek turisztikai mikrorégió helyi koordinátora bejelentette, hogy hamarosan megalapítják az „Együtt a Szigetköz Értékeinek Megóvásáért" Egyesületet (ESZME), amely egy Szigetköz-skanzen létrehozásával szeretne kulturális és néprajzi hagyományőr tevékenységet folytatni a mozgalommal karöltve.

A témához kapcsolódva Klemencz Henrik ügyvivő elnök beszámolt a Szigetköz természeti értékeit és turisztikai lehetőségeit bemutató ismeretterjesztő „Kapcsos könyv" előkészületi munkálatairól és tájékoztatott a Magyar Vízi Túrázás Napja rendezvénysorozatról június 29-én, a nemzetközi Duna-napon.

A rendezvény keretében egy kis kocsányos tölgyfát ültettek és emléktáblát avattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztések az autóalkatrész-gyártó vállalatnál

Több mint 245 millió forintos fejlesztést valósított meg a közelmúltban a Veritas Dunakiliti Kft.… Tovább olvasom