Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Életfa Egyesület: Országos találkozót szerveznek

Az Életfa Egyesület már huszonhárom éve jelen van a város életében. Tagcsaládjaik száma lassan emelkedik, az elmúlt évben lépett be a 140. család, mely – ötös átlaggal számolva – nagyjából 700 embert jelent.
Tavaly meglehetősen sok olyan közösségépítő programot szervezett az Életfa Egyesület, ahol a családok találkozhattak, kikapcsolódhattak. Farsangi összejövetellel kezdődött, majd a családi napokkal folytatódott e sorozat. Ilyenkor a felnőttek közösen főznek, a gyerekek sportolnak. A civil szervezet szociális munkával is igyekszik részt venni a Lajta-parti város életében.

– A Magyar Élelmiszerbanktól érkezett mintegy tizennyolc tonna tartós élelmiszert egyesületünk önkéntesei osztották szét a rászorulók között. A Családok Átmeneti Otthonával közösen részt vettünk a szintén az élelmiszerbank által szervezett élelmiszergyűjtésben. Az itt összegyűlt adomány felét az otthon kapta, a másik felét mi osztottuk szét – mondta Lauer Katalin, a szervezet képviselője.

Újdonság volt a Karitatív Csereraktár létrehozása és működtetése. Ennek lényege, hogy a felajánlott berendezési tárgyakat továbbadták a jelentkező családok számára. Ilyen módon kapott segítséget több mint negyven família. Sajnos a raktár működtetése komoly gondot jelentett, mivel a bútorok szállítását nehéz volt megoldani. Erre a vállalkozók támogatása jelentené a megoldást.

– Az idei évre is hasonló dolgokat tervez az egyesület, lesz azonban egy óriási, de nagyon érdekes feladatunk is: a Nagycsaládosok Országos Egyesülete minket kért fel az idei országos találkozó megszervezésére. Ez augusztusban lesz a Wittmann parkban – tájékoztatott Lauer Katalin.
Az egyesületnek három éve működik egy tánccsoportja, a „Táncos lábú anyukák és apukák", akik aktívan részt vesznek a város kulturális életében. Számos fellépésük van a különböző jótékonysági és egyéb városi rendezvényeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lecserélik a lakossági hirdetőtáblákat Mosonmagyaróváron

Eddig nem szerepelt a városi reklámrendeletben a lakossági ingyenes hirdetőeszközök listája. Ezt… Tovább olvasom