Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Egymásra találtak a faluszigetek

Szlovákiai és magyar települések kapcsolódtak be a ˝Duna menti faluszigetek egymásra találása˝ című projektbe, melyet a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013 keretében támogattak.

A települések képviselői 2010-ben elsőként Dunasziget–Doborgazon a ˝Doborgazi kemencék titka˝ elnevezésű gasztrofesztiválon találkoztak. Itt egy pavilont rendeztek be régi dunaszigeti–szigetközi fotókkal, térképpel. Augusztusban Keszölcésen gyűltek össze. Az itt szervezett tűzoltóversenyen Dunaszigetről a doborgazi és a cikolai önkéntes tűzoltók is megjelentek, a cikolaiak a tűzoltóautójukkal érkeztek. Vajkán a Szent István-nap során népművészeti, kulturális fesztivál várta látogatóit. Dunakilitin a projekt részeként szervezték meg a már hagyományos vízi fesztivált.

Dunaszigeten a gyermekek környezeti nevelésére figyeltek. 2010 novemberének három hétvégéjén nyolc-nyolc szlovák és magyar harmadikos és negyedikes diáknak szerveztek foglalkozásokat. A programokról a Pisztráng Kör Egyesület gondoskodott: így többek közt a csillagászattal, az ásványokkal és kőzetekkel is ismerkedtek, gyalogtúrára indultak és vízminőséget vizsgáltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megcsúsztak a jeges úton Rajkánál - galéria

Végül szerencsésnek mondhatja magát az a szlovák család, akik az év utolsó napján szenvedtek… Tovább olvasom