Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Egyeztető tárgyalást kérnek

A 11 ezer hektáros szigetközi terület vadászati jogát gyakorló Kisalföldi Erdőgazdaság Rt. válaszlevelet írt az őket megkereső nyolc polgármesternek, tájékoztatást kérve azon tulajdonosokról, akik képviseletében eljárva a falvak kérik a közgyűlés összehívását.
Korábban már beszámoltunk arról, hogy nyolc szigetközi önkormányzat határát érintő vadászterület tulajdonosai és vadászai kezdeményezték a Kisalföld Erdőgazdaságnak, mint a vadászati jog jelenlegi gyakorlójának visszahívását. Azt sérelmezik, hogy szinte csak külföldiek vadászhatnak ezen a területen, s a helyieknek nem biztosítanak ilyen lehetőséget. A Kisalföld úgy tudja, hogy 8–9 külföldi vadásznak adták bérbe szinte az egész terület vadászati jogát évi 85 millió forintért. Az ügyben megkerestük dr. Magas Lászlót, a részvénytársaság vezérigazgatóját, aki nem kívánt nyilatkozni lapunknak. Az őt közgyűlés összehívására felkérő, a tulajdonosokat képviselő nyolc önkormányzatnak viszont eljuttatott egy levelet, melyben reagál megkeresésükre.

Ebben megállapítja, hogy a földtulajdonosok nincsenek megelégedve a KAEG Rt. tevékenységével az adott vadászterületen. Mindezt meglepőnek tartja, s úgy véli, az eddigi megbeszéléseiken nem említették, hogy bármi gond lenne a vadászterület ügyeinek intézésével. Ezért javasolja, hogy a közeljövőben találkozzanak, s beszéljenek a felmerült panaszokról. Azt is kéri, hogy ha az önkormányzatok testületi ülésén is napirendre kerül a téma, akkor a KAEG részéről is hívjanak meg egy képviselőt.

A vezérigazgató levelében tájékoztatást kér azon tulajdonosok névsoráról, akik képviseletében eljárva kérik az önkormányzatok a közgyűlés összehívását. Kifejti: a vadászati törvény és a végrehajtásról rendelkező FVM-rendelet szerint a közgyűlés összehívásáról maga a tulajdonos – vagy a meghatalmazottja – rendelkezhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társasági (terület)vadászat a Szigetközben

Nyolc szigetközi önkormányzat határát érintő vadászterület tulajdonosai és vadászai kezdeményezték,… Tovább olvasom