Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Egy kézbe vennék a közvilágítást Mosonmagyaróváron

Egy kézbe venné Mosonmagyaróvár közvilágításának javítását a Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. Ezzel hatékonyabbá válna és lerövidülne a hibaelhárítás.

Az utcai közvilágítás mindig is sokakat érintő és érdeklő, a városüzemeltetés terén az embereket talán leginkább foglalkoztató kérdés volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. panaszbejelentő internetes portálján is szép számmal találni ilyen jelzéseket. Jelenleg is mintegy húsz, a város különböző pontjairól érkezett panasz szerepel az oldalon, közülük többet már néhány hete regisztráltak. Sokszor a késedelmes javítás oka, hogy a közvilágítási hálózat kezelése nem egy kézben van. Bizonyos utcák, szakaszok javítása, karbantartása az áramszolgáltatóhoz, mások pedig a VÜF Kft.-hez tartoznak.

Az utcai közvilágítás mindig is sokakat érintő és érdeklő, a városüzemeltetés terén az embereket talán leginkább foglalkoztató kérdés volt.
Jelenleg a teljes hálózat hetven százaléka az áramszolgáltatóhoz, míg a maradék harminc tartozik a városhoz – tudtuk meg Kosár Tibor ügyvezetőtől. Elmondta: a rendszer hatékonyabb működtetése érdekében a városüzemeltető most szeretné átvenni az egész közvilágítási hálózat karbantartását. A társaság pályázatot kíván beadni a mosonmagyaróvári közvilágítás E.ON- és önkormányzati tulajdonú hálózatjavításának átvételére, illetve a későbbiekben a kistérségi közvilágítási hálózat javítására. Ehhez azonban szükség volt tevékenységi köreinek módosítására, illetve kiegészítésére. Erről legutóbbi ülésén határozott is a képviselő-testület. Ennek nyomán a társaság tevékenységi köre az „elektromos, híradás-technikai célú közmű kiépítésével", valamint „villanyszereléssel" bővült.

Amennyiben egy kézbe kerülne a város teljes közvilágításának karbantartása, úgy hatékonyabban és gyorsabban tudnának reagálni a bejelentésekre és elhárítani a hibákat. Ez a tevékenység azonban a pontszerű, egy-egy kandelábert érintő meghibásodásra vonatkozna, a szakaszhibák javítása továbbra is az áramszolgáltatóhoz tartozik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidobott kannák buktatták le a tolvajt

A lomtalanításnál kidobott kannák buktattak le egy gázolajtolvajt Jánossomorján. A férfiről ráadásul… Tovább olvasom