Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Duna horgászati haszonbérletben?

A Szigetköz–Felső-Duna Mente Térségfejlesztési Tanács idegenforgalmi bizottsága felvetette: a természetes vizek kerüljenek a horgászok kezelésébe.


A Szigetköz–Felső-Duna Mente Térségfejlesztési Tanács napokban tartott megbeszélésén a bizottság elnöke, Szentkuti Károly köszöntője után a turisztikai kínálatokról, lehetőségekről esett szó.

Nagy Gábor a mosonmagyaróvári, Ábrahám Csaba a győri vízi sport helyzetét, valamint fejlesztési terveit ismertette. Széles Sándor máriakálnoki polgármester hangsúlyozta: mielőbb indokolt lenne törvényt alkotni – a Balaton térségének mintájára – a Szigetközről. Dr. Késmárki István a sporthorgászok képviseletében ismertette „a monopolhelyzetben lévő halászat és a horgászok viszonyának ellentmondásait". Tolmácsolta a horgásztársadalom kezdeményezését: a természetes vizek kerüljenek horgászati kezelésbe. A bizottság úgy határozott: a térségre készült terveket, koncepciókat, kiadványokat összegyűjtik. A tanácstól azt kérik, tegyen lépéseket, hogy a Duna és a Mosoni-Duna – a 2013-ban esedékes „újraszabályozást" követően – horgászati haszonbérletbe kerülhessen. Kapjanak szilárd burkolatot az Eurovelo-hálózat részét képező Duna menti kerékpárút még kiépítetlen szakaszai (például a Mosonmagyaróvár–országhatár, Győr–országhatár, Győr–Komárom–Dunakanyar szakasz). Úgy látják, indokolt a turizmusért felelős szakemberek marketingtevékenységének összehangolása. Szerintük figyelemmel kísérendők a térség egészét és egyes részeit érintő pályázati lehetőségek (majd a meginduló turisztikai fejlesztések).

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz dolgozó a bérére vár

Április közepe óta „szellemgyár" lett a mosonmagyaróvári G&W Fashion Textil Kft. üzeme. Száz dolgozó a bérére vár, munkájuk megszűnt, az igazgató számukra elérhetetlen. A végkielégítés és munkabértartozás harminc, az adótartozás tíz, a kifizetetlen számlák összege hétmillió forint. Tovább olvasom