Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Duguláselhárítás, térkövezés és ablakcsere

Sürgősségük alapján rangsorolta az önkormányzat az idei évre tervezett intézményi felújításokat. Erre a feladatra 19 milliós keretet különítettek el az idei büdzsében és rendelkezésre áll továbbá ugyanekkora tartalékkeret is. A testület júniusban dönt a második félévi felújításokról.
Az önkormányzat idei költségvetésében mintegy 19 millió forintot különítettek el az intézmények felújítási munkáinak elvégzésére és további ugyanekkora összeget intézményfelújítási tartalékkeretként. Mivel az igények idén is nagyban meghaladták a rendelkezésre álló keretet, ezért az önkormányzat rangsorolta a munkákat.

A kisebb összegű, ám halaszthatatlan munkákat már elvégezték a felújítási keret terhére. Ilyen volt többek közt a Micimackó Bölcsőde Rév utcai épületének pincéjében a szennyvíz- és csapadékvíz-átemelő szivattyú javítása, a csatornadugulás elhárítása. Továbbá az Ostermayer és a Lurkóvár Óvodák vagyonvédelmi rendszerének részleges felújítása, a riasztóközpont cseréje, a Fekete-iskola ipartelepi egységében csőtörés helyreállítása, a Haller-iskolában kialakított könyvtár pótmunkái. Ugyanígy elkészült már a Városi Kollégiumnál a csatorna tisztítása vagy a Mosonyi utcai orvosi rendelő javítása. Mindezekre összesen mintegy 436 ezer forintot költöttek.

A rangsorban a sürgősen elvégzendő munkák állnak, mint például a Napsugár Bölcsőde udvari csapadékvíz-elvezetése, az Őzikés Óvoda előtt a járda és az úttest közötti vízelvezető árok helyreállítása, a Móra- és a Fekete-iskolák elektromos hálózatának bővítése, vagy a Huszár Gál Városi Könyvtár emeletén a balesetveszélyes fénycsőarmatúrák cseréje. Minderre összesen mintegy 5,57 millió forintot terveztek be.

Az első félévben elvégzendő feladatok közé sorolták az Őzikés Óvoda csoportszobáiban a lámpatestek cseréjét, a Fekete-iskola ipartelepi egységében néhány balesetveszélyes ablak cseréjét, a Kossuth-gimnázium udvarának térkövezését és a Móra-iskola második emeleti mosdójának felújítását. Ezekre összesen 9,5 milliót költenének a felújítási keretből.

Az eredeti előterjesztésben szerepeltek olyan feladatok is, amiket a második félévben valósítanának meg, ám a gazdasági bizottság javaslatára a testület úgy döntött, hogy ezeket a munkákat júniusban tárgyalják majd újra. Így az intézményfelújítási keretből marad még 3,5 millió, a 19 milliós tartalékkeret pedig teljes egészében rendelkezésre áll. Ilyen például a Napsugár Bölcsőde foglalkoztatóinak festése, a Gólyahír Bölcsőde gazdasági részlegének felújítása, az Őzikés Óvoda járdatérkövezése, a Bolyai-iskola alsó tagozatos épületén az alagsori tornatermek és folyosó vakolatának felújítása, a Mosonyi Mihály Zeneiskola mosoni épületén az ablakcsere folytatása, a mosoni védőnői szolgálat rekonstrukciója vagy a Hansági Múzeum homlokzati felújításának első üteme.

Az intézményfelújítási tervben feltüntettek továbbá olyan feladatokat is, amik megvalósítására az idei büdzséből nem futja, ám mindenképpen el kell végezni. Ide sorolták a Kossuth-gimnázium fiú- és lány- fürdőjének felújítását, a Fekete-iskola ipartelepi főépületének külső tatarozását, a könyvtár nyílászáróinak cseréjét és fűtési rendszerének átalakítását és a Hansági Múzeum homlokzatfelújításának befejezését. A számítások szerint mindehhez 38,7 millió forint kellene.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvéti készülődés Mosonszolnokon

A Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület húsvétvárója kicsiket és nagyokat is… Tovább olvasom