Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Diákok uniós együttműködése

Nemzetközi együttműködés kezdődött a mosonmagyaróvári Ujhelyi-iskolában. A munka célja, hogy a részt vevő országok gyerekei megismerjék egymás hagyományait, értékeit.
Összefogtak a tanárok: német, lengyel, görög és magyar együttműkődés kezdődőtt az iskolában.
A mosonmagyaróvári Ujhelyi-iskolában a német Kerstin Gergla, a görög Eleni Spanoyanni, a lengyel Danuta Janoch és a házigazda intézmény kis csoportja Bednarik Györgyné és dr. Tóásó Gyuláné vezetésével egy közös projektet elindító pályázat összeállításával foglalkozik.

A munka három évre kötné össze a négy ország intézményeit. A kapcsolatfelvétel szálai egy tavaly novemberben Donaueschingenben tartott „Tanárok határok nélkül" című nemzetközi konferenciáig nyúlnak vissza.
Az Európai Unió támogatásával, a Comenius–Socrates-projekt keretén belül nyílt lehetőség az együttműködésre, amelynek célja más országok hagyományainak, kultúrájának, szokásainak bemutatása, megismertetése, az országokról alkotott téves vélemények eloszlatása. A programban olyan németül tanuló 6–12 éves diákok vesznek részt, akiknek ugyan más az anyanyelve, de gondjaik, örömeik az életkori sajátosságokból adódóan hasonlóak. A projekt címe: „Más vagyok – mégis olyan, mint te – ember".

A nemzetközi kollektíva jelenleg a pályázat részleteit dolgozza ki. Most ütemezik a feladatokat és meghatározzák azokat az információhordozókat, amelyeket majd időszakonként kicserélnek egymás között. A gyermekjátékokat, szokásokat, nemzeti sajátosságokat tartalmazó, a gyerekek körében kedvelt tevékenységeket összegző produkciós eszközöktől azt várják, hogy közelebb hozza egymáshoz a tanulókat, ezáltal a nemzeteket. A projekt részét képezi egy levelezőhálózat kiépítése is, amely a kapcsolatfelvétel után további együttműködést, a barátságok elmélyítését teszi lehetővé. A közös munka a tervek szerint szeptember 1-jével indul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szörnyű tűzhalál elítélt felelős nélkül

Jogerősen felmentették azt a mosonmagyaróvári fiatalembert, akit azzal vádoltak, hogy miatta halt… Tovább olvasom