Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Darabokban lopták el az ekéket

Több mint huszonötmillió forint értékben lopott ki alkatrészenként ekéket az egyik mezőgépgyárból, majd eladta azokat az az öt férfi, akiket emiatt első fokon ítélt most el a bíróság.
Mezőgépalkatrészeket loptak ki a gyárból, majd értékesítették azokat a gazdáknak azok a férfiak, akik emiatt a közelmúltban ültek a vádlottak padján a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon. A vád szerint az öt férfi közül négyen korábban az egyik mosonmagyaróvári mezőgépgyárban dolgoztak. Ráadásul egyiküket korábban már elítélte a bíróság lopás miatt, amit ugyancsak korábbi munkahelye, a mezőgépgyár sérelmére követett el.

A vád szerint a férfi 2009 októbere és 2012 júliusa között legalább hat ekét úgy lopatott el a gyárból, hogy azokat alkatrészenként vitték ki onnan. Ezután megbízta társát, hogy szerezzen vevőket a mezőgépekre. Öt ekét tudtak így sikeresen eladni. A hatodik ekét éppen eladni vitték, amikor az ország másik felén egy közúti ellenőrzés során lebuktak.
Később a rendőrök az egyik vádlott házában ötvennyolc ekealkatrészt találtak, amiket szintén a gyárból loptak ki. A nyomozás során a gazdáknál az összes ekét lefoglalták, így a teljes kár – ami meghaladja a 25 millió forintot – megtérült.

A bíróság az egyik vádlottat – aki az ekéket ellopatta – társtettesként, folytatólagosan elkövetett orgazdaság bűntette miatt két és fél év börtönre, a közügyektől eltiltásra és pénzbüntetésre ítélte. Elrendelte továbbá vele szemben a korábbi másfél éves felfüggesztett börtön végrehajtását. Az ítélet nem jogerős, mivel a férfi felmentésért fellebbezett. A többi vádlott felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést kapott első fokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszteséges, de működőképes a kommunális szolgáltató

A 2014-es év eleje óta működik az önkormányzatok százszázalékos tulajdonában a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. Tovább olvasom