Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Csökkenő támogatás

A Civil Fórum Egyesületet meglepte, hogy a korábbi elképzelésekkel ellentétben a kormány csak harmadrészben finanszírozná a tervezett városi sportcsarnokot.
A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülésén vitatott idei költségvetésről sajtótájékoztatón fejtette ki álláspontját a Civil Fórum Mosonmagyaróvárért Egyesület.

Nagy Sándor képviselő elmondta: az idén már 10 milliárdot is meghaladó büdzsé 165 milliós fejlesztési hitellel számol, így nem teljesül a kormányzó erők tavalyi ígérete, miszerint nem vesz fel kölcsönt a város. Mindezek ellenére az egyesület egyetért egy ilyen jellegű hitel igénybevételével. Meglepetten értesültek viszont a költségvetésből arról, hogy a korábbi elképzelésekkel ellentétben a kormány csak harmadrészben finanszírozza a sportcsarnok megépítését. A fennmaradó részt a városnak kell előteremtenie, ami mintegy félmilliárdos elkötelezettséget jelent.

A tervezett ingatlaneladásokat az egyesület nem tekinti vagyonfelélésnek, mivel olyan holt tőkéről van szó, aminek az értékesítése megalapozott. Aggodalmukat fejezik ki ugyanakkor az értékesítés megvalósíthatóságát illetően. A Civil Fórum szerint a közalkalmazottak bérének reálértéke csökken az idei esztendőben, miután a költségvetés az infláció mértékét sem elérő, négyszázalékos béremelést tartalmaz áprilistól. A képviselő szerint a városüzemeltetésre és -fenntartásra szánt keretösszeg tavalyi befagyasztása kihat a feladatellátás hatékonyságára és minőségére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szórakozásból rongáltak sírokat a tinédzserek

Megdöbbentő látvány fogadta az elhunyt szeretteik sírját meglátogatókat tegnap reggel Dunaszigeten a… Tovább olvasom