Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Buszteszt az 1-es és 5-ös helyi járatokon

Helyszíni bejárásunk során kedvező tapasztalatokat szereztünk Mosonmagyaróvár tömegközlekedéséről.
A mosonmagyaróvári buszjáratok pontosságát, az utasszámokat ellenőrizte és véleményeket gyűjtött a Kisalföld nemrégiben a városi buszokon.

Mosonmagyaróvári buszvégállomás. Tizenegy óra húsz perc. Harminchét fok. A fél tizenkettőkor induló 1-es járatot várjuk. A megállóban rajtunk kívül négyen ácsorognak. Tizenegy óra huszonhét perckor megérkezik a buszunk. Mindannyian kényelmesen felszállunk, majd pontban fél tizenkettőkor elindulunk. Sietnünk kell, el szeretnénk érni a vasútállomásról tizenegy negyvennyolckor induló 5-ös buszt. Ez elvben lehetséges, hiszen az 1-es menetideje tizenhét perc, így egy egész percünk van az átszállásra. Közben persze jegyezzük a fel- és leszállók számát, valamint a megállókba érkezések idejét. Egyetlen kellemetlenségként megjegyezzük, hogy az ablakokon nem volt függöny, márpedig a tűző napot a légkondicionáló egymagában nem tudta ellensúlyozni. A busz kihasználtsága a déli órákban közel sem maximális, az egész úton – rajtunk kívül – tizenhárman szálltak fel.

Tizenegy óra negyvenhétkor szálltunk le a vasútállomásnál, azaz a sofőr hajszálpontosan betartotta a menetrendet. Pár méter futás után már az 5-ös járaton ültünk. Csak mi ketten és a vezető. Vártunk egy kicsit, hátha valaki még csatlakozna hozzánk. De mivel tizenegy óra ötvenig nem jött senki, nekivágtunk a leghosszabb mosonmagyaróvári vonalnak.
A kétperces késést hamar behoztuk, mivel a huszonegy megálló egyharmadában álltunk csak meg. Mindössze öt ember szállt fel a járműre a huszonnégy perces út alatt.

Az első felszálló hölgy kérdésünkre elmondta: elégedett a helyi buszközlekedéssel, a járatok nem térnek el a menetrendtől.
Mi is ezt tapasztaltuk. A kétperces késés ellenére pontosan érkeztünk a Tündérfátyol utcai megállóhoz, ahonnan a jármű visszaindul a vasútállomásra.

Ezek után a tapasztalatainkat szerettük volna összevetni az utazóközönségével. Visszamentünk a végállomásra, hogy megkérdezzünk néhány várakozót.

Az állomás épületében ücsörgő két fiatal kérdésünkre elmondta: ugyan nem túl gyakran utaznak helyi járatokkal, de elégedettek a városi közlekedéssel. Azonban kiemelték, hogy a helyközi járatok indulhatnának gyakrabban.

Ezután az 1-es buszra várakozó középkorú hölgyet kérdeztük.
– Alapjában véve elégedett vagyok. A járművezetők udvariasak, betartják a menetrendet. Ám több járatot kellene indítani, főleg a reggeli órákban, s akkor nem kellene ennyire korán kelnem, amikor dolgozni megyek. Az összkép tehát kedvező. Igaz, uborkaszezon és iskolaszünet van. Szeptemberben újra utazunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Miklós a közös polgármesterjelölt

Sólyom Tibor, a helyi MDF elnöke a Kisalföldnek elmondta: úgy vélik, mindenképpen szükség van a városvezetés megújulására, az összefogással ehhez kívánnak alternatívát nyújtani a választóknak. A széles körű összefogáshoz csatlakozott a kereszténydemokraták jelöltje és egy civil szervezet is. Nagy István városi Fidesz-elnök elmondta: a képviselőjelöltek kiválasztásánál a szakmaiság és a rátermettség volt az irányadó. Tovább olvasom