Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Bérkiegészítés a szociális ágazat dolgozóinak

Kétheti bérkiegészítéssel segíti a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás két szociális intézménye dolgozóit. Erről is döntött többek közt a megújult testület.
Az önkormányzati választások utáni első ülésre gyűltek össze kedden a városházán a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Tanácsának tagjai. Elsőként Árvay István, a társulási tanács elnöke az új tagokat köszöntötte: Kovács Andor Tamásnét Dunakilitiről, Szabóné Németh Ágnest Hédervárról, Lőrincz Györgyöt Jánossomorjáról, Eller Gizellát Kimléről, Bertalan Péter Zoltánt Kisbodakról és Kiss Bélát Levélről.

– A bűnügyi helyzet, melyet a belső migráció is befolyásol, kedvezően változott, csökkent a bűncselekmények száma. A közlekedési helyzet viszont rosszul alakul: kettővel több halálos baleset történt, az előző év azonos időszakához képest négyről hatra emelkedett. Ugyanakkor az ittas vezetőket hatékonyan tudjuk kiszűrni – hangsúlyozta napirend előtti beszámolójában dr. Csokán Csaba alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője. Aki a belső migráció mellett a külsőre is kitért: „Rendészeti tevékenységünk országosan is példaértékű, 822 migránst fogtunk el eddig."

A kapitányságvezető a polgárőrségek hozzáállását is megköszönte. Csaplár Zoltán a megyei polgárőrszövetség elnökeként hozzátette: a felkészült polgárőrök segítik a külső és belső migrációból adódó speciális helyzetben a rendőrség munkáját. Árvay István szerint Mosonmagyaróvár vizsgálja az önkormányzati rendészet kialakításának lehetőségét. Eszerint a város közterület-felügyelőit a rendőrséggel együttműködve szélesebb jogkörrel ruháznák fel.

Felmérik a társulás fenntartása alatt álló épületek állapotát. A felvételünk a Soproni utcai idősek otthonánál készült.
Felmérik a társulás fenntartása alatt álló épületek állapotát. A felvételünk a Soproni utcai idősek otthonánál készült.

Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a települések még a napokban kiegészíthetik területfejlesztési projektötleteiket, melyről decemberben tárgyal majd a közgyűlés. Árvay István úgy vélte, a közel négymilliárd forintos alap mellett nem mehet el a térség.

A leköszönő polgármesterek helyére a társulás bizottságaiba új tagokat választottak. Az elnök szerint azt az elvet követték, hogy az egykori településvezető helyére utódja kerülhessen. Két bizottság elnöki tisztsége változott: Tatainé Popp Rita ásványrárói polgármestert a pénzügyi, a közbeszerzési bizottság élére Kovács Andor Tamásné dunakiliti faluvezetőt szavazták meg.

Méltánytalanul alacsony a szociális ágazatban dolgozók bére. Ezért javasolt Árvay István kétheti bérkiegészítést a társulás által fenntartott két intézmény, a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény és Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ munkatársai számára. Kovács Gábor (Lébény), a szociális bizottság elnöke szerint ezt a gondot országosan kellene kezelni. Török Sándor (Mosonszolnok) hozzátette: egy kistérségi állásfoglalást kellene a döntéshozókhoz eljuttatni e témában.
A városháza illetékes szakemberei felmérik a társulás fenntartása alatt álló épületek állapotát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasok támogatják a hospice-t

A Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület 300 ezer forintot adományozott a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom