Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Beáznak a városháza ablakai

Nyílászárócserék, a lépcsőház felújítása és az irattár bővítése. Ezek a munkák szerepelnek a városháza idei felújítási tervében.
A városháza részleges felújítása is bekerült az önkormányzat idei büdzséjébe. Több munkát is terveznek az épületen. Így a főépület nyílászáróinak részleges cseréjét szeretnék elvégezni ebben az évben a városházán. Először az udvari homlokzaton cserélnének tizenhét ablakot. Ebből három a földszinti irattáré, kettő az iktatóé, öt a második emeleten az építési osztály irodáihoz tartozik. Három az adóiroda, három a pénzügyi osztály, egy pedig a padlásfeljáró ablaka. Ezek közül a legfontosabb a második emeletiek kiváltása lenne, ugyanis ezek már nem megfelelően záródnak és nem szigeteltek. Ráadásul rendszeresen beáznak.

Második lépésként a városháza udvari homlokzatán cserélnének ki további hét ablakot. Ezek mindegyike a Mosonmagyaróvári Járási Hivatal részére átadott helyiségeké. Így a költségeket fele-fele arányban meg lehetne osztani a kormányhivatallal. A befejező ütemben a tervek szerint a városháza úgynevezett nyaktagi részén további tizenkét ablakot cserélnének – négyet-négyet a földszinten, az első és a második emeleten (tojásteremben).

Tervezik az irattár bővítésének folytatását. Egy mobil polcrendszerrel megdupláznák az irattár befogadóképességét.
Tervezik az irattár bővítésének folytatását. Egy mobil polcrendszerrel megdupláznák az irattár befogadóképességét.

Mindezek után lehetne sort keríteni az udvari homlokzat felújítására is a lépcsőházi üvegportálok faszerkezeteinek újramázolásával együtt. Erre valószínűleg idén nem kerül sor, előbb a csatlakozó épület, azaz az udvari épületszárny felújítását kellene elvégezni.

Ám nagyon rosszak az első emeleti díszterem Fő utcára néző külső nyílászárói is. A két nagyméretű ablak és egy erkélyajtó cseréje mintegy nettó 1,9 millióba kerülne. Az itteni három körablak és helyiség árnyékolása további költséget jelent.
Az idei tervek közt szerepel a főépület védett lépcsőzetének teljes felújítása is. Az utóbbi években többször szóba került már a lépcsőház felújítása, ugyanis az elemek több helyen elkoptak, balesetveszélyessé váltak. Jelenleg a beavatkozás mértékéről egyeztetnek az Örökségvédelmi Hivatallal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mosoni piacnál is óvják a rendet

Éjszakánként járőröznek, rendezvényeket biztosítanak, segítik az átjutást a gyalogátkelőknél. Csak… Tovább olvasom