Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Bauer aranya 115 éves

Bauer Rudolf óvári gazdász az első magyar atlétikai olimpiai aranyérmet szerezte 1900. július 15-én Párizsban, a célba dobás diszkosszal versenyszámban.
„A sport krónikája" szerint „a világkiállítás 47 millió látogatója közül néhányan a sportversenyekre is kíváncsiak voltak. De hogyan találják meg a versenyeket? Megnyitóünnepséget sem tartottak.

Plakátot alig lehetett látni, kiadtak viszont egy részletes programfüzetet. Ebben olvashattak az érdeklődő egy – a munkások erkölcsi és szellemi fejlődését szolgáló rendezvények – műsorszámról, de ki gondolta volna, hogy ez rejti az olimpiai játékok athletikai versenyeit."

Bauer Rudolf győztes dobása előtt. Másolat a Bauer család emlékei közül dr. Kocsis Sándor gyűjteményéből.
Bauer Rudolf győztes dobása előtt. Másolat a Bauer család emlékei közül dr. Kocsis Sándor gyűjteményéből.

Itt július 15-én, a célba dobás diszkosszal versenyszámban Bauer Rudolf 36,04 méteres dobásával aranyérmet nyert. Nem kis bonyodalmat okozva ezzel a szervezőknek, mivel a Monarchia társországaként sem saját zászlónkat, sem himnuszunkat nem ismerték.

E 115 évvel ezelőtti sporttörténeti győzelemről emlékezik meg a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület július 15-én, szerdán délután 4 órakor az egyetemi sportcsarnok előtt. Ide várnak minden érdeklődőt és sportbarátot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táborban pihentek a nők

A mosonmagyaróvári Sziluett Mozgásstúdió Varga Lászlóné vezetésével idén harmadik alkalommal… Tovább olvasom