Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Az infláció duplájával emelkedtek a vízdíjak

Jánossomorja - Az infláció dupláját meghaladó víz- és csatornadíj-áremelkedésre számíthatnak jövő év elejétől a jánossomorjaiak. Az ivóvíz köbmétere nettó 164 forint lesz, míg a szennyvízelvezetésért 324 forintot kell fizetni.
„Kényszerpályán vagyunk" – fogalmazott az áremelkedéssel kapcsolatosan Kurunczi Károly polgármester Jánossomorja képviselő-testülete előtt.

Összehasonlításképpen kifejtette: a Mosonmagyaróváron is szolgáltató Aqua Kft.-nél 151 forint az ivóvíz köbmétere, 126 forint a csatornadíj, a Szigetközi Vízszolgáltató Kht. díjai 163 és 250 forint, és jövőre nem várható emelés.

Kényszerűség

A víz- és csatornadíjak emelése drasztikusnak mondható: míg az ivóvíz tíz százalékkal, addig a szennyvízelvezetés tizenhét százalék körüli értékkel változik, jóval meghaladva az inflációt – elemezte a helyzetet Luka János, a pénzügyi bizottság elnöke. Az áremelésről hangsúlyozta:
– Szeretnénk látni a Pannon-Víz zrt. kilábalási stratégiáját a jelenlegi helyzetből, hogy milyen fejlesztéseket és beruházásokat terveznek a területen, mit várhatunk. Kénytelenek vagyunk elfogadni az áremelési javaslatot – szögezte le továbbá.

 A fogyasztók bánják

– A fogyasztók lesznek a károsultjai ennek a döntésnek, kiszolgáltatottak vagyunk, a cég változtasson üzletpolitikáján – sorolta az ülésenNemes Csaba.

Elfogadták

A testület egyhangúlag elfogadta a Pannon-Víz zrt. áremelési javaslatát: így január elsejétől az ivóvíz köbmétere nettó 164 forintba kerül a kisvárosban, míg a csatornadíj 324 forintra alakul.

Az ülésen határoztak az Állami Számvevőszék vizsgálatára tett intézkedési terv kiegészítéséről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, kistérségi ügyekről, az Újrónafő–Várbalog–Jánossomorja mikrotársulás nevéről is. Veres Dávid az egészségügyi és szociális bizottság nevében kifejtette: karácsonyra már összegyűlt 155 ezer forint adományokból és további segítőket várnak a nyolcvan rászorult támogatására.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fővárosi `zöldveszély` a rehabilitációban

Mosoni-Duna, Szigetköz - „A Mosoni-Duna és Szigetköz-pályázatok támogatására a kormányzati… Tovább olvasom