Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Árpádsávos zászló a bezenyei községházán

Árpádsávos zászlót tűztek ki pár hete a Győr-Moson-Sopron megyei Bezenye polgármesteri hivatalának épületére és a faluszéli keresztre.

A Kisalföld napilap "miértre" vonatkozó kérdésére Kammerhofer Róbert független polgármester azt mondta, "ez egy szégyenteljes kérdés, nemcsak számomra, hanem a mai magyar társadalomnak is". 

Németh Évát, a regionális államigazgatási hivatal vezetőjének közlése szerint a megyében még nem volt ilyen eset. Mivel nincs rendelet az árpádsávos zászló kihelyezéséről, így az jogszabályba nem ütközik.

Olvasóink írták

123 hozzászólás
 • 123. Diákcsemege 2010. július 27. 12:52
  „A tengerentúlon van egy ország, amely pl. a világ rendőrének érzi és képzeli magát, persze meg (el)hülyíti a világ még értelmes felét és zászlója is tartalmazza az ÁRPÁDSÁVOKAT???!!!

  Hol itt a probéma?”
 • 122. vonLichthofen 2010. július 26. 05:12
  „puncher laca,
  most hallottam, hogy te a meir vendége voltál az elfoglalt területeken és összeegyeztettétek, hogy a továbbiakban miként lehetne méginkább meghamisítani és mocskolni a magyar történelmet, befeketíteni nemzeti jelképeinket és egyáltalán - belviszályt és széthúzást szítani a magyarok között, hogy aztán figyingért megvehesse kalmár népetek az országot a vízkincsével, termőterületeivel együtt/ld Simon Peres/
  A Bezenyei derék polgárok olyan zászlót feszítenek ki amilyet akarnak, ebben az országban még van annyi szabadság,/ha látszólagos is/, hogy ezt megtegyék.
  puncher, ágálásod a a Jobbik, a Gárda, a Zászló és egyáltalán minden ellen ami magyar egy átlátszó trükk, megbízóid jobb ha egy képzettebb fizetett ügynököt és besúgót keresnek helyettted.”
 • 121. pancser 2010. július 23. 16:38
  „Az árpádsávos zászló nem képvisel semmit Bezenyén! Ha igen akkor a kitűzők fejében nagy a baj. Egyik esetben sincs helye a községházán”
 • 120. juppiixy 2010. július 23. 15:50
  „Az ,,árpádsávok" a kései Árpád-háziak által használt, vörössel és ezüsttel (általában) hétszer vágott pajzsmező sávjai. Zászlón először az 1270-es években fordul elő bizonyíthatóan.[1] A motívum, amely az Árpád-kor utolsó évszázadában jelent meg az addig vörös színt használó Árpád-ház címerében, később a magyar címer részévé vált.
  Az Árpád-háziak vörös-fehér sávjai több magyarországi település zászlajában is jelen vannak; a települések zászlóiban a sávok száma változó. Az árpádsávos szimbólum több állami - főként katonai és rendvédelmi - szervezet címerének alkotóeleme (például a Nemzetbiztonsági Hivatalénak).[2] Az Árpád-család, illetve II. Rákóczi Ferenc lovasságának sávos, álló téglalap alakú zászlói az egyes protokolláris eseményekben szereplő magyar történelmi zászlósor tagjai. E történelmi lobogókat csak a köznyelv [3] nevezi ,,árpádsávos zászlónak", ugyanezzel a kifejezéssel jelölve azt a rendszerváltás után a radikális jobboldal szimbólumaként felbukkant,[4] fekvő alakú, nyolcsávos zászlót is, melynek használatáról, jelentéséről heves viták folynak.
  Hírhedt modern kori változata a Nyilaskeresztes Párt - Hungarista Mozgalom zászlajában és karszalagjában volt látható, ahol azonban a magyar történelmi zászlóval ellentétben 4 ezüst, és 5 vörös sáv van, illetve egy zöld színű nyilaskeresztet ágyaztak bele. A történelmünk része....”
 • 119. Túrabakancs 2010. július 23. 15:18
  „pancser! /118/
  ..."Piros-fehér-zöld ezek a mi lobogók színei"...
  Ezzel a mondatoddal és állításoddal teljesen egyetértek!”
 • 118. pancser 2010. július 23. 14:57
  „Aranyos dolog így érteni meg úgy érteni. Ha egyik csinálja baj, ha más akkor nem. Sztem Bezenyének nem a Malévvel van gondja ott jó messze, hanem a szomszédban történő dolgokkal. Ehhez kell a csíkos zászló meg a hozzá tapadó ideológia? Piros-fehér-zöld ezek a mi lobogók színei!”
 • 117. Túrabakancs 2010. július 23. 11:21
  „pancser!/116/
  Nem az Eu csillagára gondoltam, hanem a Dávid csillagosokra, de te ezt szerintem
  tudtad, csak kekeckedsz. Valamint nem az eladott rajkai családi házakra értettem,
  hanem a nemzeti vagyont jelentő egyéb volt állami irányítás alatt álló patinás
  épületekre, valamint szolgáltató cégekre, természetvédelmi védelem alatt álló
  területekre. Az meg hogy kinek mi a sértő egy tárggyal /zászlóval/ kapcsolatban
  az teljesen magánügy, persze mindaddig, amíg annak kihelyezését nem tiltja hatályos
  rendelet, ill. törvény.”
 • 116. pancser 2010. július 23. 09:53
  „115-höz! Nem rettegek, mert gárda nincsen, megszűnt, ha valaki ezt nem veszi tudomásul, becsukják. Amit felvásároltak a Neked nem tetszők, azt magyar testvéreid adták el, adják el most is Rajkán boldogan. Miért akkor ez a nagy kifogás? Kékcsillagos elvtársak? Ha az EU-ra gondolsz, csak nem sírod vissza a határellenőrzést, az útklevelet, meg a fináncokat? Nekem a csíkos zászló ezt is sugallja!”
 • 115. Túrabakancs 2010. július 22. 23:32
  „pancser!
  Elhiszed nekem, ha a magyar Parlamentben nem lennének ott
  a kék csillagos elvtársak, akkor az emberek sem foglalkoznának annyit az Árpád-sávos zászlókkal? Vagy ha nem vásárolták volna fel potom pénzekért azt ami a magyaré kellene hogy legyen? Vagy nem az ingyenélő kisebbségieket védenék /ők/ a tisztességes magyar emberek ellenében? Ha nem züllesztették volna le az oktatást, meg az egészségügyet szándékosan? Ha ezek az anomáliák megszűnnek, akkor neked sem kell majd rettegned a Gárdától, a Jobbiktól, meg a szélsőjobbtól, meg a piros csíkos zászlóktól. Ilyen egyszerű az egész! :)”
 • 114. pancser 2010. július 22. 22:04
  „112-nek! Piros-fehér-zöld ez a magyar föld! Hallottad már a nép ajkán az általad megjelölt(vörös) variációban?”
 • 113. pancser 2010. július 22. 22:01
  „Szerintem a magyar nemzeti lobogó jelentőségének kisebbítése minden árpádsávos zászló. Nincsen két nemzeti zászló, mint ahogy két Isten sincsen. A márciusi ifjak a trikolor alatt mentek a harcba. A gárda egyenruháért már elzárást lehet kapni, és remélem hamarosan az árpádsávos jobbikos zászló lengetéséért és kitűzéséért is. Látott valaki a miniszterelnök mögött árpádsávos zászlót? Na erről van szó! Ha zászlót akartok lobogtatni lobogtassátok a nemzeti színeket! Minden egyes árpádsávos vagyis jobbikos zászló a nemzeti lobogó tagadása. Nem adjuk a három színt amely a nemzeti forradalmunkban született!”
 • 112. Bry@n 2010. július 22. 21:20
  „Pancsernak mondom zárójelben,hogy senkit nem akarok bántani mert senki sem rosszabb mint a másik csak ha nácik nyertek volna anno te most ott nyalnál mint állat az ÁRPÁD sávos zászló pedig igenis MAGYAR jelkép ha tetszik ha nem és a Lobogónkban pedig nincs piros hanem vörös van!!!!!!!!!!”
 • 111. Árpád-házi 2010. július 22. 20:45
  „108. hozzászólás pancser 2010.07.22. 15:48

  Téged eltiltottak a tanulástól?”
 • 110. SC 2010. július 22. 20:35
  „Kérlek pancser nézd meg ezt a két linket.Nem kell vájtfülűnek,sem "vájtszeműnek" lenned,hogy felfedezd a különbséget.Több mint feltűnő!Túlmagyarázod a dolgokat!
  A nyilasok itt már senkit sem érdekelnek!!!Eltűntek a történelem szemetesgödrében.Butaság velük ijesztgetni az embereket!
  Árpád sávos zászló:
  http://www.nemzetipolo.hu/images/piros%20feher%20arpadsavos.jpg
  Nyilas zászló:
  http://images.belabig.multiply.com/image/2/photos/47/600x600/2/Nyilas.JPG?et=sS%2Bw0Wv1Q4nYLyOhbpXCsA
  Innen minden tiltakozás már félremagyarázás...
  És még egy utolsó mondat.Az eredeti árpád sávos címerpajzsok,lobogók nem piros fehér csíkozásúak,hanem piros ezüstök!!!”
 • 109. Jánosi 2010. július 22. 19:40
  „Megemelem a kalapom a Bezenyeiek előtt!!”
 • 108. pancser 2010. július 22. 15:48
  „Lehet, hogy egy vájtfülú nem téveszti össze a nyilasok sávjait a gárdáéval, de hogy én például igen, meg sok millióan mások szintén. A nüansznyi eltérések ellenére bizony ez nyilas zászló mert annak vélik. Ha nem akarnák összetéveszthetőnek, akkor választhattak volna mást is. A Rákosi címer szenny volt a magyar lobogón, azt mihelyt lehetett bicskával vágták ki onnan a nemzeti színek védelmezői. Különben sem értem miért zavarja a szélsőjobbot a zöld szín a fehér meg a piros mellett?”
 • 107. Túrabakancs 2010. július 22. 15:08
  „sicc!
  Rákosi Mátyás is zsidó származású volt, eredeti neve Rát Mátyás.
  Érdekes dolgok ezek.”
 • 106. sicc 2010. július 22. 14:30
  „AZ ÁRPÁDSÁVOK HASZNÁLATA A KÖZIGAZGATÁSI CÍMEREKBEN:
  BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányság
  Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság
  Budapesti Rendészeti Szakközépiskola
  Nemzetbiztonsági Hivatal
  Győr-Moson-Sopron megyei Rendőrkapitányság
  Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem címere
  Légierő MH Pápa Bázisrepülőtér”
 • 105. sicc 2010. július 22. 14:04
  „Ez egy cikkből idézet:
  "Nem dobhatjuk el szimbólumainkat
  Orbán Éva idén megjelent könyvében (Amit az árpádsávos zászlóról tudni illik, Pro Veritate, Budapest, 2007.) Bertényi Ivánt, a heraldika nemzetközi szaktekintélyét kérdezte meg, hogy címertanilag összetéveszthető-e a nyilas és az árpádsávos zászló. A válasz határozott nem: a nyilas zászló együtt tartalmazza az árpád-sávot és a nyilaskeresztet, az árpádsávos pedig önálló, külön zászló. ,,Ez éppen olyan, mintha a hitleri zászlóról leveszem a jelvényt, akkor marad a vörös zászló, és akkor már egy másik ország zászlójáról beszélünk" - fogalmazott a professzor.
  Tudomásul kell vennünk, hogy minden mozgalom a múltból próbál táplálkozni, ezért felhasznál magának valamit a régi szimbolikából, ehhez hozzáteszi a sajátját és együtt használja. Emiatt dobjuk ki a nemzeti szimbólumainkat? - idézi a könyv Bertényit. ,,Én nem állítom azt, hogy nem használták fel egyiket vagy másikat nemtelen célok érdekében olyan mozgalmak, amelyekkel távolról sem értek egyet, de Rákosi is felhasználta a nemzeti zászlónkat, címerét is középre tette. Most már ne az legyen, hogy amit szélsőséges mozgalmak is felhasználtak, azt kidobjuk a múltunkból, az nem megy" - nyilatkozta."”
 • 104. sicc 2010. július 22. 13:56
  „http://www.magtudin.org/Az%20arpadsavos%20zaszlo.htm
  Ajánlom Pancser és társai számára elolvasni!”
123 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzletrontó meztelen nők? - Feljelentették egymást a vállalkozók

Közszeméremsértőnek, üzletrontónak tartja a szomszédos swinger club meztelen nőket ábrázoló… Tovább olvasom