Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

A víz, a táj, az ételek és a mosolyok

Mosonmagyaróváron a turisták számára egyaránt vonzerőt jelenthet a Szigetköz szépsége, a gyógyvíz, a kultúrtörténeti emlékek, de igazán fontos a pincérek mosolya is.

A mosonmagyaróvári gyógyfürdőnél magyar rendszámú autókat szinte nem is lehet találni a parkolóban. Szlovák, osztrák, cseh felségjelűt viszont annál többet. A külföldieket arról kérdeztük, miért választották úti célként Mosonmagyaróvárt.

Roland és Anna Krieg Bruckból (Bruck an der Leitha) érkezett. Az ausztriai város Mosonmagyaróvártól 45 kilométerre található.

„Minden héten jövünk a városba a termálvíz gyógyító hatásai miatt. De nem csak az úszásért utazunk ennyit. A mosoni piacra is rendszeresen kinézünk" – mondta Roland.

A termálvíz mellett az egészségügyi és egyéb szolgáltatások is szimpatikusak a határon túliak számára.

Patrick és Lisa szintén Ausztriából jöttek a termálba.

„Mi jól ismerjük Mosonmagyaróvárt. Élnek a városban rokonaink, és fogorvoshoz is ide járunk. Gyakran itt intézzük a bevásárlást. A Magyar utcán szeretünk végigsétálni, olyan egyedi hangulata van. Megvan a kedvenc kávézónk és éttermünk, ahová rendszeresen visszatérünk. Szeretjük, ha jó a kiszolgálás, mosolygósak a pincérek, ez legalább annyit nyom a latban, mint hogy milyen az étel" – vélik.

Szabo Adriana párjával és barátaival nyaral Mosonmagyaróváron. „Négyen jöttünk Szlovákiából. Hoztunk magunkkal kerékpárt is, azzal fogunk néhány rövidebb túrát tenni a Szigetközben. Nem vagyunk errefelé ismerősek, most fedezzük majd fel a környéket. Szeretnénk megnézni minden történelmi, kulturális emléket" – mondták a fiatalok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösségi házat építettek Dunakilitin

Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret az egykori iskola épületében alakították ki, az épület… Tovább olvasom