Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A vétellel felújítási kötelezettség jár

Mosonmagyaróvár - Értékesíteni kívánja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF) az egykori szovjet laktanyában lévő épületeket. Felújítási kötelezettséget is előírnak a vevőknek. A VÜF ugyancsak a laktanya területén alakítja ki új telephelyét, valamint kiépítik a belső utakat és a teljes közműhálózatot is.
Hosszú idő után úgy tűnik, végre megindulhat a Barátság utcai egykori szovjet laktanya teljes rekonstrukciója, s ezzel együtt a laktanyában lévő ingatlanok értékesítése is. Az összességében mintegy 52 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan a Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. tulajdona. Az itteni épületeket a társaság bérbeadással hasznosítja. Az elmúlt közel két évtizedben az egykori laktanya épületeinek többsége rendkívül leromlott. A kerítésen belül lévő közterületek, utak ugyancsak felújítást igényelnek. A város képviselő-testülete még 2007-ben hozott határozatával bízta meg a Movinnov Kft.-t, hogy a laktanya területének hasznosítására dolgozzon ki koncepciót. Ennek alapján elkészült a terület rendezési terve, amit a testület még a múlt évben elfogadott. Ennek alapján várhatóan a közeljövőben megindul a laktanya „rendbetétele."

Az egykori szovjet kaszárnya területén működő vállalkozások a VÜF Kft.-től bérlik az épületeket – tudtuk meg Kosár Tibor ügyvezetőtől. Az ebből befolyt bérleti díjakat a társaság feladatai ellátására, városfenntartásra fordítja, így ez idáig nem tudtak nagyobb összeget fordítani az ingatlan felújítására. A testület a közelmúltban döntött arról, hogy az egykori laktanyát „élhetőbbé", a cégek számára vonzóbbá teszik.

A szovjetek kivonulása óta, közel húsz éve nem történt nagyobb felújítás az épületek többségén.
A szovjetek kivonulása óta, közel húsz éve nem történt nagyobb felújítás az épületek többségén.

Így akár a szomszédos Movinpark folytatásaként kis- és középvállalkozásoknak biztosítanak itt megfelelő körülményeket.

A jelenlegi mintegy húsz bérlő többsége jelezte, hogy az általuk használt ingatlanrészeket felújítási kötelezettség vállalásával meg kívánják vásárolni.

Ennek megfelelően a testület már jóváhagyta a VÜF értékesítési szándékát.

Döntés született arról is, hogy a VÜF új, korszerű telephelyet hoz létre a területen. A cég jelenleg ugyanis több telephelyen működik, munkagépeikkel például a belvárosból kell minden reggel indulniuk. A laktanya alkalmasabb telephely lesz a városüzemeltető számára is. A tervek szerint az ingatlanon még beépítetlen területen készítik el az új bázist. Az irodaépületről a tanulmányterv már elkészült, várhatón idén megkezdik a kivitelezést is. Az elkövetkezendő két évben megvalósul a laktanya egész területén a teljes közműhálózat és az utak kiépítése is. A jelenlegi bérlőkkel megegyeztek, hogy az adásvétellel együtt felújítási kötelezettséget írnak elő számukra. Ennek megfelelően várhatón 2010 végére teljesen megújul az egykori szovjet laktanya.

Olvasóink írták

  • 2. lakatlajos 2012. április 16. 23:07
    „Úgy legyen!”
  • 1. lackomacko 2009. február 05. 13:10
    „Nagyon jó döntésnek tartom hogy a telephelyet kiviszik a volt laktanyába.Azt is hogy eladják a laktanya épületeit a felújítási kötlezettség vállalassal.Bizom benne nem hosszú ídőt szabtak meg és érvényt tudnak szerezni a szerződésben rögzitetteknek.Valóban jól egészíthetik ki az ipari parkot az itteni vállalkozások.Na és nem utólsószempont a város egy elhanyagolt pontja megújúl.Szóval jó döntéshez sikeres megvalósítást kívánok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Április ötödikén lesz a népszavazás

Mosonmagyaróvár - Legutóbbi ülésén határozott a képviselő-testület helyi népszavazás elrendeléséről… Tovább olvasom