Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

A foglaló dupláját pereli az Eldorado

Az ásványrárói ingatlanvita újabb fejezeteként ezúttal a huszonötmillió forintos foglaló dupláját követeli peres úton a mosonmagyaróvári Club Eldorado Kft. a község önkormányzatától. A polgármester szerint a követelés idő előtti, ezért nem fizetnek.
Amint arról már beszámoltunk, a mosonmagyaróvári Club Eldorado Kft. egy 45 hektáros területre kötött előszerződést az ásványrárói önkormányzattal. Mivel a község eddig szerződéses vállalásait nem teljesítette, kártérítési és büntetőpert is fontolgatnak a falu és a polgármester ellen. Most viszont a 25 milliós foglaló dupláját szeretnék visszakapni az eddigi szerződésszegések miatt.

Felszólítás, póthatáridő és bíróság

Július elején ügyvédjük által kérték vissza a foglalónak minősített 25 millió forint dupláját Ásványrárótól – tájékoztatott dr. Báznai Bertold ügyvezető. Érvelése szerint az előszerződés megkötésekor megállapodtak arról, hogy a csaknem 100 milliós vételárból 25 foglalónak minősül. Ám az önkormányzat a határidők többszöri meghosszabbítása ellenére sem teljesítette vállalt kötelezettségeit, ezért először felszólítás útján kértek vissza ötvenmillió forintot. Ám mivel az önkormányzat határidőig nem fizetett, még e héten bíróságra viszik az ügyet. Hozzátette: vételi szándékukat fenntartják, sőt, szeptember 15-ig ismét meghosszabbították a végleges adásvételi szerződés megkötésének határidejét. Nem érti, miért jó az Ásványrárónak, ha újabb félszáz millióval terhelhetik a falu költségvetését...

Nem szerződésszegők

Bőösy Imre polgármester az ügyvédi felszólítás nyomán levélben tudatta a kft.-vel, hogy a foglaló csak akkor érvényesíthető, ha a szerződés az azt átvevő hibájából nem jön létre határidőig, ezért az Eldorado mostani visszakövetelése idő előtti. Az önkormányzat a póthatáridőig, szeptember 15-ig nem tekinthető szerződésszegőnek, ezért nem is fizet semmit. A polgármester egy másik levélben azt is kifejtette: a majdani végleges adásvételi szerződésben módosításokat szeretne. Így többek között azt, hogy a területen termálvizes gyógy-és élményfürdő, 200 ágyas szálloda és kiszolgálólétesítmények épüljenek 2005 és 2010 között. Ha pedig a végső határidőig az önkormányzat teljesíti vállalásait, úgy tekintsenek el a kötbértől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszburkolat és kovácsoltvas szépíti a faluképet

Az utóbbi hónapokban jelentősen megváltozott a falukép Dunaremetén: gondozott közterek, szépülő… Tovább olvasom