Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Téli olimpia: Olaszország másodszor házigazda

Torinoban manapság még az Egyiptomi Múzeum is az olimpiára készül. Erről írt Olaszoszágban élő olvasónk, Anikó. „A barokk Torino nemcsak a Juventus focicsapatáról és a Fiat autógyárról nevezetes, itt található többek között a híres Egyip tomi Múzeum (Museo Egizio) is, amely az olaszok szerint a ka irói után a világ második leggazdagabb gyűjteménye. A külön leges tárlat is készül az olimpia idején a városba látogató turisták fogadására. Reklámkampánnyal, megújult honlappal (www.museoegizio.org).

Olaszország másodízben ad otthont téli olimpiának: 1956-ban Cortina d'Ampezzo-ban rendezték az ötkarikás játé kokat. Ez volt egyébként az első olimpia Itáliában. Milánó ter vezi, hogy megpályázza a 2016-os nyári játékok megrendezését. De egyelőre csak az biztos, hogy február 10-től Torino látja ven dégül a sportolókat.

A téli olimpia és a paralimpia 177 esemé nyére összesen több mint 1 millió jegyet bocsátanak ki. 15 sportágban zajlanak a küzdelmek az érmekért. Jóváhagyták már az olimpiai játékok megrendezésével kap csolatos mérleget is. Eszerint a kiadások összege 1.233 millió eu ro (308.250 millió forint), a bevételeké pedig 1.182 millió euro (295.500 millió forint). A 41 millió euros különbözetet Torino városa fedezi."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy brit rendőr Győrből

A brit rendőrség fiatal tagja megyénkben született, egy tősgyökeres győri családban Pohárnok… Tovább olvasom