Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Horrorturizmus

A katasztrófaturizmus kifejezés nálunk is ismert, Győrben a folyók áradásakor emlegetik. Azonban az a jelenség még Európában is újdonság, amit egy gyerekgyilkosság váltott ki és az olasz sajtó horrorturizmusnak nevez. Az esetről Parmaban élő olvasónk írt.
„Ezzel a meghökkentő és az olasz kriminalisztika történetében is egyedülálló esettel, valamint elborzasztó hatásaival a mai napig foglalkoznak a szakemberek.

A tavasszal saját otthonából elraboltak egy 17 hónapos, beteg kisfiút Parmaban. Rendkívül nagy erőkkel kereste őt a rendőrség és egy hónappal azután, hogy a két férfi behatolt az éppen vacsorázó család otthonába, s elragadta a gyermeket, az egyik tettes vallomást tett: megmutatta, hol ásták el a kicsit. A kisfiút ugyanis alig pár órával elrablása után már meggyilkolták és nem messze a lakóhelyétől elföldelték. Az esetnek egy hónapon át minden nap óriási teret szentelt a sajtó, kérte a lakosság segítségét.

A tragédia nem várt következményekkel is járt: valóságos zarándoklat indult abba a folyóparti kis erdőbe, ahol a gyermek holttestét megtalálták. Sokaknak ez lett a hétvégi program, családostól felkerekedtek, hogy megnézzek, hol töltötte életének utolsó perceit az ártatlan áldozat. A legtöbben kegyeletüket róják le, virágot helyeznek el, de megindult a kíváncsiskodók áradata is, akik fényképezőgéppel érkeznek, mobiltelefonjukkal készítenek képeket a borzalmas eset helyszínéről. Magukat fotóztatják a sír mellett és MMS-ben küldik el ismerőseiknek, volt, aki mosolyogva integetett a képen. Az újságírók horrorturizmusnak nevezték el ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget. Pszichológusok azóta is tanulmányozzák a történteket.

A temetést a tévé élő adásban közvetítette, becslések szerint legalább 50 ezren voltak jelen, egészen messziről is érkeztek. A család több ezer fényképet készíttetett Tommasoról, a résztvevőknek kiosztották köszönetképpen. Hihetetlen, hogy egy-egy ilyen fotóért is milyen tülekedés folyt, sőt, akiknek nem jutott, az utána következő napokban a családi ház kerítésénél ostromolták a szülőket."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenszonda autósoknak

Tovább olvasom