Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Csapoljon mosószert!

Sorban állnak a torinói vásárlók a csapolt tisztítószerekért, hiszen nemcsak pénztárcájukat, hanem a környezetet is kímélik azok, akik otthonról hozott üres flakonjukba töltik a mosószert.
„A kísérlet az észak-olasz nagyváros szupermarketjeiben a közelmúltban kezdődött: a háziasszonyok kézi és gépi mosáshoz használatos folyékony mosószert, öblítőt, mosogató- és tisztítószereket csapolhatnak az automatából, anélkül tehát, hogy újabb műanyaghulladékot termelnének. A háztartási szemét jelentős részét Olaszországban is – mind a súlyát, mind a terjedelmét tekintve – a csomagolóanyagok, a dobozok, a zacskók, az üvegek teszik ki. Igaz, itt a szelektív hulladékgyűjtés jól működik, de a műanyag újrahasznosításánál még gazdaságosabb megoldás, ha újra és újra felhasználják ugyanazt a flakont. Így kevesebb a szemét és a vevő megspórolja a flakon árát.

Remélem, hogy városunkban, Parmaban rövidesen mi is adagolhatunk magunknak mosószert, annál is inkább, mert a hasonló elven működő tejautomáknak óriási a sikere. A kedvező fogadtatás talán arra készteti majd a forgalmazókat, hogy esetleg más termékeket, élelmiszereket, például olajat is árusítsanak ily módon. Néhány kis üzlet tulajdonosa egyébként a mosóport kimérve is kínálja. Ezzel szintén csökkenthető a képződő hulladék mennyisége, amely a környezetvédők szerint a jövőben az egyik legfontosabb cél." Anikó, Olaszország

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Példák a spórolásra

Tovább olvasom