Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Tüntetések Portugáliában a munkanélküliség ellen

Több tízezren - a szervezők szerint több százezren - vettek részt szombaton Portugália több városában a munkanélküliség elleni tüntetéseken.
Az akciót fiatal munkanélküliek hirdették meg az interneten a mediterrán ország tizenegy városába. A szervezők közlése szerint Lisszabonban és az ország második legnagyobb városában, Portóban nagyobb tömeg gyűlt össze, mint amekkorára számítottak; szerintük a fővárosban 200 ezren, a kikötővárosban 80 ezren voltak.

A rendőrség szerint nem vettek részt ennyien a megmozdulásokon, de a hatóságok nem közöltek saját becslést. A tömeggyűléseken szóvá tették többek között, hogy Portugáliában igazságtalanul osztják szét a javakat, és hogy a fiataloknak rosszak a kilátásaik, az életlehetőségeik. Portugália, amely az egyik legszegényebb ország Nyugat-Európában, alaposan megszenvedte a 2008-ban kitört világgazdasági válságot.

José Sócrates miniszterelnök szocialista kormánya pénteken az állami pénzügyek rendbetételét célzó új intézkedésekről tett bejelentést. Elemzők szerint Portugália mindenáron igyekszik meggyőzni a piacot, hogy közpénzügyei fenntartható pályán mozognak.

Jelentős nyomás nehezedik a kisebbik ibériai országra, hogy Görögországhoz és Írországhoz hasonlóan forduljon a Nemzetközi Valutaalaphoz vagy az Európai Unióhoz pénzügyi segítségért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódott a horvátországi tüntetéssorozat

Folytatódott Horvátországban a politikai elittel szembeni, a Facebook internetes oldalon szervezett… Tovább olvasom