Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Támogatják a diétázást

Cukorbetegség esetén a diétás étkezés utáni átalányösszeg számolható el, ha a diabétesz miatt az orvos speciális étrendet ír elő, és ennek szükségességét hivatalos iratok támasztják alá.
Olvasói kérdés

A Grenzgängerek (határátlépők), az Ausztriában dolgozó ingázók, akik Magyarországon is jogosultak orvosi ellátásra, milyen igazolással tudnak adó-visszatérítést kérni Arbeiterveranlagung (dolgozó értékelése) esetén, amennyiben laktóz- vagy gluténmentes diétára szorulnak? Elég a német nyelvű, magyar orvostól származó igazolás?

Cukorbetegség esetén a diétás étkezés utáni átalányösszeg számolható el, ha a diabétesz miatt az orvos speciális étrendet ír elő, és ennek szükségességét hivatalos iratok támasztják alá. Ez havonta hetven euró. A következő betegségek esetén vehető még igénybe hasonlóképp adó-visszatérítéskor az átalányösszeg szerinti kedvezmény: tbc, gluténintolerancia, epe-, máj- vagy vesebaj, gyomorbetegség vagy egyéb belső szervi megbetegedés. Az orvosi igazolást kiállíthatja magyar orvos is, de ha nem Burgenlandban adja le azt az osztrák hatóságnak az ingázó, akkor érdemes lefordítani német nyelvre. (A tudnivalók összeállításában a Kisalföld partnere a Magyar Szakszervezeti Szövetség.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy dolgozó, egy biztosítás

Amióta Ausztriában dolgozik olvasónk, feleslegesen fizeti itthon a havi 6800 forintot. Tovább olvasom