Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Szlovákiában előállították a magyar radikálisokat

A szlovák rendőrség előállította szombaton egy magyarországi radikális csoport, a nyíregyházi Nemzeti Őrsereg 28 tagját, akik a kelet-szlovákiai Királyhelmecen próbáltak megemlékezni az első bécsi döntés 70. évfordulójáról.

A csoport szombaton délután a kelet-szlovákiai városban kívánt megemlékezni a Felvidéket Magyarországhoz visszacsatoló, 1938-ban hozott döntésről, a rendezvényt azonban a rendőrség megakadályozta. A szlovák hatóságok helyszíni nyilatkozatai szerint az egyenruhás megemlékezés engedélyköteles, a kérelmet a város polgármesteréhez kellett volna benyújtani 72 órával az esemény megkezdése előtt.

Ficóék sajtóértekezlete a királyhelmeci esetről

Rendkívüli sajtótájékoztatót tart szombat kora este Robert Fico szlovák kormányfő a magyar Nemzeti Őrsereg Királyhelmecen előállított tagjainak ügyéről Pozsonyban. Az értekezleten jelen lesz Robert Kaliňák belügyminiszter és a szlovák külügyi tárca vezetője, Ján Kubiš is.

Bodrog László, aki a Nemzeti Őrsereg kommunikációs tisztjeként mutatkozott be és Bogoly János, a rendezvény helyi szervezője elmondta: a városi rendőrségre egy héttel ezelőtt beadtak egy hivatalos iratot, amelyben bejelentették a megemlékezést. Arról azonban - tették hozzá - senki nem tájékoztatta őket, hogy engedélyt is kell kérniük a polgármestertől.

A rendőrség végül két embernek engedélyezte, hogy a királyhelmeci Hősök terén lévő - az első és második világháború, valamint a holokauszt áldozatainak emlékére állított - emlékművet az őrsereg nevében megkoszorúzzák. Ezt követően a rendőrök felszólították a csoport tagjait, hogy békésen távozzanak a helyszínről.

A csoport autókonvoja el is indult hazafelé, amikor a város végén egy újabb rendőri alakulat feltartóztatta őket, majd a városi rendőrségre előállították a rendezvény egyenruhás résztvevőit.

Bodrog László az MTI-t arról tájékoztatta, hogy egyelőre nem közölték velük, miért vitték be őket a rendőrségre. A helyszínen lévő szlovák rendőröktől azt az információt kapták az újságírók, hogy az egyenruhások árpádsávos karszalagján lévő jelet - egy rovásírásos H betűt - minősítettek önkényuralmi jelképnek.

Olvasóink írták

 • 2. Lesz még tavasz... 2008. november 08. 20:09
  „A rovásírásos H betű az önkényuralmi jelkép? Az idióta tótok megint mellényúltak. Mekkora balfaszok! Jobban belegondolva tulajdonképpen a saját szempontjukból igazuk is lehet. Szlovákia nevű ország 15 éve létezik, a rovásírás ennél" valamivel" régebbi kategória. Honnan ismerhetnék szerencséten hazátlanok?”
 • 1. Biske 2008. november 08. 17:38
  „Megint magyarokat hurcol meg a neofasiszta szlovákia rendőrsége.
  Éljen a Nemzeti Őrsereg !
  Éljenek a magyarok!
  Vesszenek a magyargyűlölő soviniszták!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milosevics lehallgatott telefonbeszélgetéseit kínálja valaki

Szerbia - Az egykori jugoszláv elnök, Szlobodan Milosevics lehallgatott telefonbeszélgetéseinek… Tovább olvasom