Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Repülőgép futóművében utazott és túlélte

Egy intézetben nevelkedő 16 éves fiú egy repülőgép alvázában utazott másfél órán át Kelet-Szibériában, mínusz 33 Celsius-fokos hidegben, oxigénhiányban.


Nemcsak túlélte a kalandot, hanem még fagyási sérüléseket sem szenvedett, és egyetlen éjszakányi megfigyelés után a kórházból már elvihette a rendőrség.

A Roma nevű intézeti fiú kirabolt egy boltot Jerbogacsen településen, és úgy döntött, megszökik Irkutszkba. Bemászott egy An-24 típusú gép aljába, a gondolának nevezett részbe, ahová a behúzott futómű illeszkedik, s mintegy másfél órás utat tett meg. Nem Irkutszba, hanem a 400 kilométernyire lévő Kirenszkbe érkezett, ott fedezték fel a futómű ellenőrzésekor.

A kórházban megállapították, normálisan reagál a körülötte történő eseményekre, és könnyű ruházata ellenére még csak súlyos fagyási sérüléseket sem szenvedett.

Romát egy éjszakán át megfigyelték, majd átadták a rendőröknek, akik megkezdték a kihallgatását a bolt kifosztása ügyében. Ezt követően visszaviszik az intézetbe, de rendőri kísérettel és természetesen a repülő utasterében.

Az orvosok nem tudnak magyarázattal szolgálni arra, hogyan úszhatta meg Roma ép bőrrel a kalandot. A szakértők az esetről beszámoló Komszomolszkaja Pravda című lapnak elmondták, hogy a An-24-es repülőgépek gondolájában a futómű mellett van elég hely egy sovány ember számára. A fiú alighanem azért élhette túl az utazást sértetlenül, mert az AN-24-es régi típus, 8000 méter magasan repül, a külső hőmérséklet "csak" mínusz 30 Celsius-fok körül lehetett.

2007 szeptemberében már történt egy hasonló eset: egy Andrej nevű fiú egy Tu-154 gondolájában repült Permből Moszkvába. A korszerűbb gép 10000 méteren repül, és Andrej súlyos fagyási sérüléseket szenvedett az arcán és a kezein, de ő is életben maradt.

Olvasóink írták

  • 1. stewe7109 2010. november 04. 11:39
    „csak a pufin adhatott neki mindent legyőző erőt és akaratot....
    Nem semmi a srác”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új Szó: Államfő, az minek van?

"Schmitt Pálnak, Magyarország államfőjének péntek este az Alkotmánybíróság hatáskörének tervezett… Tovább olvasom