Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Paradicsomdobálás a buliból - 40 ezer résztvevővel

Spanyolország - A világ minden részéből érkezett emberek hajigálták egymásra a szaftos paradicsomot szerdán a spanyolországi Bunolban. A Valenciához közeli város egy része minden évben úszik a vöröses lében, akárcsak a lelkes dobálók.Videó a 2007-es Tomatináról.
Mint a sportversenyeken a startpisztolyt, a bunoli városházáról kilőtt rakáta jelezte a kezdést, mire több ezren eszeveszett dobálózásba kezdtek. A bunoli városvezetés idén 120 tonna paradicsomot hozatott teherautókon, hogy kellő mennyiségű munició legyen az őrült hajigáláshoz.

Az idei tömeges paradicsomozásra rengetegen érkeztek külföldről. Például Nagy-Britanniából, Franciaországból, Németországból és Oroszországból, sőt még a távoli Ázsiából is. Sokan kemény sapkát, szemüveget és műanyag védőöltözéket viseltek, mert egy paradicsom könnyűsúlyú darab, de több kiló már sérülést is okozhat.

A boltosok is védték magukat, illetve üzleteiket. Jó előre befedték a kirakatokat, ajtókat. Becslések szerint legalább 40 ezren vettek részt a féktelen, több mint egy órán át tartó dobálózásban. Ez négyszer annyi, mint amennyi "békeidőben" Bunol lakosainak száma. A városvezetés szerint a dobálózók között volt a spanyol olimpiai vizilabdaválogatott is, amely Pekingben ötödik lett.


Videó a 2007-es fesztiválról.


A fesztivál után a résztvevők elvonultak lecsutakolni magukat a közelben felállított több száz alkalmi zuhanyozó valamelyikében, a legtöbben azonban csukafejest ugrottak a közeli folyóba, miközben már az utcaseprők és a gépek takarítottak.

A "Tomatina"-t minden év augusztusának utolsó szerdáján tartják. Eredete elég tisztázatlan. A helyiek szerint a 40-es évek közepén gyerekek csatáztak paradicsommal, és annyira látványos volt a dolog, hogy egyre népszerűbb lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetbe vették a repülőgép-eltérítőket Líbiában

Líbia - A líbiai hatóságok szerdán letartóztatták a két gépeltérítőt a Darfúrból Líbiába… Tovább olvasom