Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Nagy-Britanniában életbe lépett a pontrendszeres bevándorlás

A brit hatóságok életbe léptették annak a rendszernek az első elemeit, amelyek meghatározott pontokhoz kötik, hogy ki vándorolhat be és vállalhat munkát a szigetországban. A korlátozás az Európai Unión kívülről érkezőkre vonatkozik. A jelentkezők összesítést kapnak arról, hogy életkoruk, iskolai végzettségük, eddigi munkaviszonyuk és angol nyelvtudásuk alapján mekkora pontszámot értek el.
"Az ausztrál típusú rendszer meghonosításával biztosítjuk, hogy csak a szakképzett bevándorlók léphessenek be az országba" - mondta Jacqui Smith brit belügyminiszter. Az ellenzéki konzervatívok és a közvélemény is egyre nagyobb nyomást fejt ki a kormányra a bevándorlás korlátozása érdekében. David Davis az ellenzéki, tory árnyékkormány belügyminisztere szerint London eddig a "nyitott ajtók" politikáját folytatta. Ide értette azt is, hogy az új EU-tagállamok dolgozói szabadon vállalhatnak munkát. Az új rendszert első körben azokra a külföldiekre alkalmazzák, akik már Nagy-Britanniában dolgoznak, de meg akarják hosszabbítani a vízumukat. A magas pontszámot elérő, EU-n kívüli dolgozók akkor is beléphetnek majd a szigetországba, ha nincs konkrét állásajánlatuk, az au-pair és idénymunkásként dolgozó diákok viszont csak korlátozott időre érkezhetnek.

Olvasóink írták

  • 1. jo bacsi 2008. március 01. 10:13
    „"Az ausztrál típusú rendszer meghonosításával biztosítjuk, hogy csak a szakképzett bevándorlók léphessenek be az országba"

    Megint egy bubu. Nem "lephessek be" be hanem -telepedhessenek le- az orszagban. Mint turista majdnem akarki belephet de letelepedni csak akik egy bizonyos pontszamot elertek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos méreg egy Las Vegas-i szállodában

Halálos mérget találtak egy Las Vegas-i szállodában. A ricint tartalmazó dobozt az egyik takarító… Tovább olvasom