Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Mladicot újra meglátogatta a felesége

A letartóztatott Ratko Mladic szerb extábornokot szombaton újra meglátogatta neje és fia, miközben a szerb hatóságok biztonsági okokból szigorú titokként kezelik kiadatásának és Hágába szállításának pontos időpontját.

A háborús bűnösök ügyeiben eljáró különleges belgrádi törvényszéken fogva tartott Mladicot - akárcsak előző nap - szombaton is meglátogathatta felesége, Bosiljka és fia, Darko - közölte Mladic védőügyvédje, Milos Saljic.

A volt tábornok családtagjai pénteken két órát tölthettek vele, s ezt követően Darko Mladic újságírókkal közölte, hogy apja nagyon rossz állapotban van, ezért kérni fogják kórházba szállítását. Darko Mladic szerint apja nem tartja magát bűnösnek az ellene felhozott vádpontokban. Szombaton újra jelezték, hogy egészségügyi és pszichológusi segítséget kérnek a háborús bűnökkel vádolt Mladic számára, akinek kiadatását Hágának már lehetővé tette egy bírói ítélet, amely szállíthatónak minősítette a 68 éves vádlottat. Ez ellen hétfőn várhatóan fellebbezést nyújt be a védelem.

A hágai Nemzetközi Törvényszéknek való kiadatás napja és órája biztonsági megfontolásokból titkos - erősítette meg szombaton Rasim Ljajic munkaügyi miniszter, aki egyben a Nemzetközi Törvényszékkel való együttműködés nemzeti tanácsának vezetője is.

Ratko Mladic tábornokot, a Jugoszlávia szétesését követő délszláv háborúk legkeresettebb háborús bűnösét, a boszniai szerb hadsereg egykori főparancsnokát, aki ellen a délszláv háborúk bűnöseinek megbüntetésére létrehozott hágai Nemzetközi Törvényszék 1996 júliusában adta ki a nemzetközi elfogatóparancsot, a Belgrádtól mintegy 80 kilométerre lévő vajdasági Lázárföldön (Lazarevo) fogták el csütörtök reggel, s pénteken már közölték, hogy kiadható Hágának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német katonákat ölt meg egy merénylő

Az észak-afganisztáni Talikanban egy öngyilkos merénylet következtében szombaton életét vesztette… Tovább olvasom