Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Minszk zavarkeltéssel vádol európai, köztük magyar diplomatákat

Állami kézben lévő fehérorosz lapok szombaton azzal vádoltak meg európai - köztük magyar - diplomatákat, hogy a decemberi választások idején zavarkeltés céljából vettek részt egy nagy ellenzéki gyűlésen.

"A diplomaták részvételét a nem engedélyezett gyűléseken a tömeg úgy fogta fel, mint támogatást saját akcióihoz, s mindez a túlbuzgó embereket döntő lépésre ösztönözte" - olvasható egy cikkben, amely több lapban is megjelent. A szerző brit, svéd, lett, cseh, magyar és bolgár diplomatákat említett.

Egy hivatalos fehérorosz újság egyébként már pénteken azzal vádolta meg Németországot és Lengyelországot, hogy államcsínyt kíséreltek meg a december 19-i elnökválasztás során. A szavazatok döntő többségét Aljakszandr Lukasenka nyerte el, de az ellenzék csalásra hivatkozva utcára vonult. A tiltakozó megmozdulásokkal szemben a rendőrség keményen fellépett.

A Szovjetszkaja Belorusszija című - az elnök szócsövének számító - napilap azt írta, "nincs kétség, hogy a lengyel és a német titkosszolgálatok belekeveredtek a december 19-i eseményekbe, valójában ők tervezték és szervezték Uladzimir Neklaev elnökjelölt kampányát, akinek a fennálló hatalmat kellett volna megdöntenie".

Az Európai Unión belül Varsó és Berlin rendszeresen hangot ad aggodalmának a Lengyelország keleti szomszédjánál zajló események miatt. Nemzetközi megfigyelők szerint a fehérorosz elnök csalással szerezte meg decemberi elsöprő győzelmét.

Olvasóink írták

  • 2. elemér 2011. január 17. 12:38
    „Jó hogy van NATO mert vigyázni kell a szarháziakra. Nagy a pofájuk és uszitanak.”
  • 1. meir 2011. január 16. 08:02
    „Lukasenka megorrolt a ratok?,
    ajjjjveeeeee! vigyazat-vigyazat!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakorlatozás közben öltek meg amerikai katonákat Irakban

Az iraki biztonsági erők egy - más források szerint két - tagja szombaton gyakorlatozás közben… Tovább olvasom