Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Külföldi segítség a nyomozásban Pakisztánban

A pakisztáni kormány szerdán jutalmat ajánlott annak, aki azonosítani tudja a két férfit, akiket Benazir Bhutto meggyilkolásával gyanúsítanak. Az ellenzéki vezetőt múlt hét csütörtökön ölték meg a pakisztáni Ravalpindi városában. Franciaország és az Európai Unió segítséget ajánlott Pakisztánnak a merénylet vizsgálatához - jelentette be szerdán Bernard Kouchner francia külügyminiszter.
A két gyanúsítottról a támadás előtt készült kép. Ezen egy napszemüveget és fekete mellényt viselő fiatalember, valamint közvetlenül mögötte egy fehér kendőbe bugyolált férfi látható. A képet egy televíziócsatorna felvételéből készítették.

A csatorna szerint egy későbbi képkockán látható, hogy a napszemüveges férfi fegyvert fog Bhuttóra, a másik férfi pedig feltehetően az öngyilkos merénylő volt. A kormány 10 millió rúpiás (több mint 28 millió forintos) díjat ajánlott fel bármilyen információért a két gyanúsítottról. Azt ígérik, a nyomravezető kilétét titokban fogják tartani. Korábban a pakisztáni belügyminisztérium azt állította, Bhutto halálát az autója napfénytetője okozta, nem lőtt sérülés vagy a robbanás.

Bernard Kouchner az első Pakisztánba látogató magas rangú külföldi politikus azóta, hogy múlt héten meggyilkolták az ellenzéki vezetőt. Kouchner találkozott Pervez Musarraf pakisztáni elnökkel, és francia és más európai szakértők segítségét ajánlotta fel a nyomozáshoz. A Ravalpindiben tartott találkozó után Kouchner azt mondta, a pakisztáni elnök érdekesnek találta az ötletet. A francia külügyminiszter átadta Nicolas Sarkozy francia elnök levelét is, amiben a francia államfő országa együttérzéséről biztosította Pakisztánt.

Pakisztán nyitott a külföldi segítségre az ellenzéki vezető meggyilkolását vizsgáló nyomozásban - jelentette be a pakisztáni külügyminisztérium szóvivője szerdán. A francia külügyminiszter látogatása előtt már Anglia és az Egyesült Államok is felajánlotta segítségét. A pakisztáni kormány múlt hét szombaton még elutasította a nemzetközi vizsgálatot, amelyet azonban Bhutto pártja és amerikai politikusok is sürgettek. Az Egyesült Államok Pervez Musarraf pakisztáni elnököt fő szövetségesének tartja a terror elleni harcban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyfelé szakadt brit egészségügy

Az Egyesült Királyságban négyféle egészségügyi szolgáltatás alakult ki a négy különálló… Tovább olvasom