Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Kilenc év után ismét lesz melegfelvonulás a szerb fővárosban

Kilenc év után ismét melegfelvonulást tartanának októberben Belgrádban; tavaly a fenyegetések hatására lefújták a rendezvényt.

"Sétáljunk együtt" lenne a szlogenje az október 10-re Belgrád központjába meghirdetett eseménynek - jelentette a Beta szerb hírügynökség.

Tavaly is elkezdték szervezni, de végül lefújták a felvonulást, miután súlyos fenyegetések érkeztek a szervezők és a résztvevők címére, és a rendőrség közölte, hogy nem tudja garantálni a felvonulók biztonságát.

A balkáni országban a 2000 őszi rendszerváltást, a Slobodan Milosevic-féle diktatúra megdöntését követő évben tartottak először melegfelvonulást, amely azonban botrányba fulladt; szélsőjobboldali huligánok rátámadtak a résztvevőkre, és többet közülük összevertek.

Lazar Pavlovic, a felvonulást szervező három szerbiai melegszervezet egyikének vezetője elmondta, a tavalyi évvel ellentétben idén politikai támogatást is kapott a felvonulás Boris Tadic szerb elnök, Ivica Dacic belügyminiszter és több más magas beosztású tisztségviselő részéről.

A szerb államfő a nyáron hivatalában fogadta a melegek képviselőit, és kijelentette, támogatja a felvonulást, és a szerb állam meg fogja védeni a parádé résztvevőit. A melegszervezetek vezetői a találkozó után úgy értékelték: óriási eredmény, hogy Tadic elnök fogadta őket, mint mondták, ez jelentős üzenet a teljes szerbiai nyilvánosságnak, hogy az államfő Szerbia minden polgárát egyenrangúnak tekinti. Utaltak rá, hogy a politikai vezetőknek ez a hozzáállása megváltoztathatja a szerb társadalomnak a melegekkel szembeni elutasító magatartását.

Olvasóink írták

  • 1. annobon 2010. szeptember 08. 08:50
    „Magánemberként semmi bajom a melegekkel, mert szerintem a nemi identitás mindenkinek a magánügye. De amit ilyen magamutogató, kihívó felvonulásaikkal művelnek, az egyenesen PROVOKÁCIÓ és joggal sértheti a jó ízlés határait! A sex maradjon négy fal mögött! (Vagy aki extrémebben szereti lehet liftben is vagy bokorban, stb.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrajna átutalta az orosz gázszámla ellenértékét

Ukrajna átutalta az augusztusi orosz gázimport teljes ellenértékét - jelentette be a Naftogaz ukrán… Tovább olvasom