Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Kettős robbantás Bagdadban, sok halott

Legalább tizennégyen meghaltak és több mint százan megsebesültek pénteken Bagdadban; két autóba rejtett pokolgép robbant egy piacon - közölték iraki rendőri és kórházi vezetők.
Az első merénylet a főként síiták lakta Huszeiníja negyed piacán történt, a második pokolgép nem sokkal később lépett működésbe, akkor, amikor a robbanás helyszínére érkeztek a biztonsági erők, és összegyűltek az emberek, hogy segítséget nyújtsanak a sebesülteknek.

Júniusban merényletsorozatok célpontjai voltak iraki síita zarándokok és kegyhelyek, több mint 130-an haltak meg. Feléledtek az aggodalmak, hogy a síiták és szunniták között kiújul a 2006-2007-es esztendők óta csillapodni látszó vérontás.

Hétfőn egy öngyilkos merénylő legalább tizenöt gyászolót ölt meg egy síita szentélyben az észak-iraki Baakúbában. Múlt szombaton egy kettős pokolgépes merénylet 26 síita zarándok életét követelte.

A merényletek összefüggésben lehetnek azzal, hogy Núri al-Máliki iraki kormányfő megpróbálja megakadályozni, hogy szunnita, kurd és egyes síita ellenlábasai bizalmatlansági szavazást szervezzenek ellene. Ellenfelei azzal vádolják a síita vezetőt, hogy az ő kárukra akarja a hatalmát konszolidálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakoznak a katolikusok Obama egészségügyi reformja ellen

Tiltakozó akciót indított Obama egészségügyi reformja ellen az amerikai katolikus egyház. Tovább olvasom