Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Gyanús por McCain szenátornak a vietnámi veterán fiától

Egyesült Államok - Az amerikai titkosszolgálat szerint az apja miatt akarta megfélemlíteni a 39 éves éves Marc Harold Ramsey a republikánusok valószinű elnökjelöltjét, John McCain szenátort, akinek kampányközpontjába csütörtökön érkezett egy gyanús port tartalmazó levél.
Az AFP francia hírügynökség úgy értesült, hogy a bírósági dokumentumok szerint Ramsey ráírta a nevét és a cimét a levélre, címnek az Arapahoe megyei fogházat adta meg. Az AFP szerint valóban ott van a 39 éves férfi, a többi között egy rendőr elleni támadás miatt. A férfit rövidesen szövetségi fegyházba viszik és a levélfenyegetés miatt vádat emelnek ellene. Ed Donovan, a titkosszolgálat szóvivője azt nyilatkozta, hogy Ramsey mániákus levélíró, és azért írta a fenyegető levelet, mert szerinte a kormány nem gondoskodott az apjáról, aki a vietnami háború idején katonaként az Agent Orange nevű méregtől súlyos egészségkárosodást szenvedett.

Ramsey szerint apjától eltérően John McCain szenátor, aki ugyancsak harcolt Vietnamban és hadifogságba került, hős lett és kitüntetett gondoskodásban részesült az akkori kormánytól.

Az AFP szerint azt írta Ramsey: " McCain szenátor, maga halott, amikor olvassa ezt a levelet, hacsak nem tartja vissza a lélegzetét." A 39 éves férfi szerint senki sem foglalkozott azzal, hogy 40 évvel a vietnami háború után is kifejlődhet a rák az Agent Orange-tól. Ramsey azzal zárta levelét, hogy Allah Akbar, majd Akeem Ramsey El néven írta alá a szöveget. A boritékra azonban a valódi nevét és a fogháza címét írta.

2001-ben egyébként öt ember halt meg, amikor lépfene bacilusokat kapott levelekben egy amerikai kongresszusi képviselő, egy New York-i televíziós szerkesztőség, és egy floridai bulvárlap. Az ügyben meggyanúsított amerikai tudós néhány héttel ezelőtt öngyilkos lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biden szenátor lehet Obama alelnökjelöltje

Egyesült Államok - A CNN szombaton reggel azt közölte, hogy demokrata párti forrásai egybehangzóan… Tovább olvasom