Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Gázrobbanás miatt dőlt össze a lakóház - fotók

Négyen meghaltak, négyen életveszélyesen megsérültek, négy embert pedig még mindig keresnek.
Délután 6 órakor a tűzoltók egy negyven év körüli nő holttestét hordágyon hozták ki a romok alól, később egy kamasz holttestét emelték ki. Mindketten ugyanahhoz a családhoz tartoztak.

A tűzoltók korábban azt közölték, hogy a balesetben egy 8 éves gyerek és egy 80 éves nő életét vesztette. Utóbb kiderült, hogy egy 45 éves nőről van szó.

A ház öt lakóját, köztük egy gyermeket még mindig keresnek a romok alatt. A kutatást a hatóságok szerint még legalább 24 órán át folytatják.

Tizenkét sérültet már sikerült kihozni a romok alól, közülük négy állapota életveszélyes - közölte Philippe Gally, az érintett Seine-Saint-Denis megye prefektusa.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter délelőtt azonnal a helyszínre sietett.

"Feltehetően gázszivárgás okozta a robbanást" - mondta a miniszter.

Fotók


"Ugyanakkor szeretnék óvatosságra inteni, mert jelenleg semmi biztosan nem tudunk a robbanás okáról" - tette hozzá. A prefektus megerősítette, "erősen feltételezhető", hogy gázrobbanás áll a tragédia hátterében.

A tűzoltók délelőtt arra számítottak, hogy a következő 12-24 órában még életben találják a romok alatt rekedt embereket.

"Az idő múlásával egyre kisebb a valószínűsége annak, hogy túlélőket találunk" - mondta vasárnap este a prefektus.

Miután a franciák nagy része ezen a hétvégén tér haza a nyaralásból, nehéz megmondani, hogy pontosan hányan voltak az épületben a robbanáskor - hangsúlyozta a tűzoltóparancsnok.

A robbanás - amely hosszában kettévágta a négyemeletes épületet - valamivel reggel 8 óra előtt következett be Párizs északi külvárosában. A környéken lakók elmondták, hogy a szomszédos házak is beleremegtek a robbanásba, amely hatalmas pánikot okozott a településen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ítéletidő Svédországban és Dániában - fotók

Rendkívül heves esőzések és áradások bénították meg sok helyütt a közlekedést vasárnap Dániában és… Tovább olvasom