Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Fogadjon: Fehér lesz-e a karácsony?

Rohanvást mérséklik az idei havas karácsony nyereményesélyét a brit fogadóirodák, az utóbbi napok rendkívül kemény, havat is jócskán produkáló időjárása láttán.

Már a brit fogadóirodák is havas karácsonyra fogadnak

Ez a fogadási lehetőség mindig komoly forgalmat hoz a fogadóhálózatoknak, és általában hasznot is, mert Nagy-Britanniában ritka a tartós hó karácsony táján: átlagosan tízévente egyszer havas a brit karácsony. Most azonban jó esély látszik erre, és ez máris megmutatkozik az irodák által folyamatosan csökkentett nyereményesélyeken.

Az egyik legnagyobb hálózat, a William Hill például vasárnap már csak 2:1-es esélyt kínált arra, hogy karácsony napján - vagyis december 25-én - Londont friss hó borítja. A kiírás eredetileg 8:1-ről indult, vagyis azok, akik akkor játszották meg ezt az esélyt, nyolcszoros pénzre számíthatnak - ha tétjük bejön. Manchesterre és Liverpoolra szintén 2:1 a jelenlegi kiírás.

A fogadási cégek óvatosságát alátámasztani látszott a vasárnapi időjárás is: Skóciában és Észak-Angliában folyamatosan havazott, a manchesteri repülőteret vasárnap le is kellett zárni a pályák tisztítása miatt. Anglia jelentős részét most is hó borítja, és az ilyen időjárásra teljesen felkészületlen, jóval enyhébb atlanti klímához szokott országban már napok óta komoly közlekedési fennakadásokat okoz a kemény tél.

Kiderült, hogy a Nagy-Britanniát Franciaországgal és Belgiummal összekötő Eurostar szuperexpresszek sem szeretik a hideget. A futurisztikus formatervezésű, egyenként 24 millió fontba (több mint hétmilliárd forint) kerülő szerelvények közül egyszerre öt robbant le a hétvégén a Csatorna-alagút mélyén, miután a fagyos kinti és az alagútban honos meleg, párás levegő közötti hirtelen különbség megártott az óránként 300 kilométeres sebességgel közlekedő, áramvonalas vonatok elektronikájának. Több mint kétezer utas rekedt hosszú órákra az alagútban, és a Eurostarok közlekedését vasárnap - további intézkedésig - felfüggesztették. A havas brit karácsony minden évben nagy fogadási őrület tárgya, és ez néha már abszurditásba fordul.

Néhány éve például a William Hill hálózat arra lett figyelmes, hogy a karácsonyi hóra komoly összegű tétek érkeznek, annak ellenére, hogy az ünnepi havazást arra az évre gyakorlatilag kizárta a brit meteorológia, és a fogadócég erre alapozva 10:1-es eséllyel kínálta megjátszásra a havas londoni karácsonyt. A korabeli sajtóbeszámolók szerint végül kiderült: fogadók egy csoportja azt tervezte, hogy ha másképp nem megy, bérelt helikopterről szórnak friss havat Londonra.

A William Hill abban az évben érvénytelenítette a téteket.

Olvasóink írták

  • 1. suellen 2009. december 22. 15:08
    „NEM :DDDDDD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem enyhült az időjárás Európában

A kontinensen átsöprő hideghullám eredményeként európaiak tízezrei vesztegeltek vasárnap is… Tovább olvasom