Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Cigarettacsikk-gyűjtés az olasz tengerpartokon

Cigarettacsikkeket gyűjtenek a hétvégén a tengerparti strandokon az olasz környezetvédők. A tengert kívánják védeni és a napozók egészségét is.

Harmadik egymás utáni évben rendezik meg a cigarettacsikkek gyűjtését az olasz tengerpartokon. Most hétvégén százezer darab zsebméretű hamutartót osztott szét háromszáz olasz strandon az akciót kezdeményező Marevivo (Élő tenger) nevű környezetvédelmi egyesület.

A Tenger egy csikket sem ér? című kampány arra kívánja felhívni az olasz dohányosok figyelmét, hogy a homokban eldobott cigarettacsikk a Földközi-tengernek ártó első tíz szennyezőforrás között van.

A Marevivo által közölt adatok szerint (www.marevivo.it) az olasz tengerpartokat ellepő hulladék negyven százaléka cigarettacsikk, miközben a műanyag palackok aránya csak kilenc és fél százalék.

Ha minden kiosztott zsebhamutartóba csak hat csikk kerül, az is már hatszázezer darabnak felel meg - olvasható a Marevivo honlapján. A kampány célja között szerepel a dohányzás csökkentése is - legalább a friss tengerparti levegőben. Olaszországban tizenkét millió a dohányosok száma, ami a lakosság közel huszonhárom százalékának felel meg - az olasz Közegészségügyi Hivatal idei adatai szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székelyföldi vállalkozó épít repülőteret Romániában

Polgári repülőteret szeretne létesíteni Délnyugat-Romániában egy székelyföldi vállalkozó. Tovább olvasom