Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

A szerb államfő leváltotta a vezérkari főnököt

Borisz Tadics szerb államfő leváltotta Zdravko Ponos vezérkari főnököt. Az elnök ezzel a hadvezetésben kirobbant vitákban Dragan Sutanovac védelmi miniszter pártjára állt. Az új vezérkari főnök kinevezéséig a parancsnokságot Milivoje Miletics altábornagy veszi át.

Ezzel ért véget a már napok óta tartó viszály a védelmi miniszter és a vezérkari főnök között. Ez utóbbi azzal vádolta a tárcavezetőt, hogy tétlenségével megakasztotta a hadsereg reformját. Az elnök pedig azt rótta fel a vezérkari főnöknek, hogy kiteregette a fegyveres erők vezetői közötti vitákat, a hadsereg problémáit, amit sehol a világon nem tesznek. A biztonsági érdekek fontosabbak a koncepcióbeli ellentéteknél, hangoztatta az államfő.

Tadics szerint mindkét félnek megvan a maga felelőssége, de megengedhetetlen a katonai fegyelem megszegése. Zdravko Ponos altábornagy nem kívánta kommentálni az államfő döntését menesztéséről. "Tizennégy éves korom óta katona vagyok, és katonaként fogok viselkedni, teljesítek minden parancsot" - nyilatkozta a Szabad Európa Rádió szerb műsorának, s hozzátette, hogy mindent, amit mondani akart, már elmondott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőakció indult a Földközi-tengeren

150 illegális bevándorló megmentésére kezdődött hétfőn akció a Földközi-tengeren - jelentette hétfőn… Tovább olvasom