Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

A kormány üdvözli a Vajdaság statútumának elfogadását

A magyar kormány üdvözli, hogy a Szerb Köztársaság parlamentje elfogadta a Vajdaság statútumát - közölte a kormányszóvivő kedden.

Szollár Domokos az MTI-nek hangsúlyozta: a Vajdaság statútumával és a vízummentes közlekedéssel Szerbia közelebb került Magyarországhoz és az Európai Unióhoz.

Mint mondta, a magyar kormány az elmúlt több mint egy évben végig figyelemmel kísérte a Vajdaság statútumával kapcsolatos sok tárgyalást és ésszerű kompromisszumot igénylő folyamatot.

A jelentős magyar kisebbséggel is bíró tartomány jogállásának meghatározása Szerbia belügye, de a kormány meggyőződése az, hogy a Vajdaság tartomány működésével kapcsolatos alapvetések újrafogalmazása mind a tartomány, mind Szerbia számára elősegíti a gyorsabb fejlődést, köszönhetően a regionális együttműködések várható kibővülésének - jelentette ki a kormányszóvivő.

Hozzátette: ez nagyon komoly előrelépést jelent Szerbia jövője szempontjából, figyelembe véve azt is, hogy a szerb állampolgárok december 19-e után már vízum nélkül utazhatnak az Európai Unió, így Magyarország területére is.

Szollár Domokos kitért arra: a kormány a jövőben is segíteni és támogatni fogja Szerbia európai integrációs törekvéseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégsziklaomlás temethette el a hegymászókat

Jégsziklaomlás temethette maga alá az október végén Kínában eltűnt magyar hegymászókat - mondta… Tovább olvasom