Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Ziegler Pannónia: új csarnokot avattak Bábolnán

A Ziegler Pannónia Kft. kedden nyitotta meg új csarnokát Bábolnán.
A Ziegler Pannónia Kft. kedden délelőtt tartotta új csarnokának ünnepélyes megnyitóját Bábolnán. A megnyitó Barta Szilárd köszöntőjével kezdődött, amelyben többek között bemutatta a céget.

Dr. Peter Hartwig, a Ziegler ügyvezetője kezdte. Beszédében elmondta, hogy ez a megnyitó a cég életében fontos esemény, a 2006-os bábolnai alapításkor csak remélni merték, hogy ezt 5 év múlva bővíthetik is. A bevételek azóta megháromszorozódtak, s céljuk volt, hogy az acherni telephellyel egyenértékűvé váljon a bábolnai is, így Bábolna nem csak besegít a termelésbe, hanem a teljes folyamatot képes előállítani.

Az új technológiának hála, képesek bővíteni a termékválasztékot, ezzel becsatlakozva az autóiparba. Bábolna jelenleg Közép- és Kelet Európát látja el, de kizárólag logisztikai okból. Ezzel az új csarnokkal a létszám is bővül, ez a munkahelyteremtés miatt nagyon fontos, hiszen 50 új embernek biztosíthattak állást.

Horváth Klára polgármester kifejezte cég működése a városnak sokat számít, gazdaságilag és munkahely szempontjából.

A németkKövetség képviseletében Klaus Riedel mondott néhány szót, különösen kiemelte, hogy Bábolna rendkívül jó helyen fekszik logisztikai szempontból, az autópálya és Győr közelsége miatt.

Henterné Tringer Ágnes főosztályvezető (Nemzetgazdasági Minisztérium)  kifejtette, hogy hasznos Magyarország és Németország üzleti kapcsolata, mert a nagy cégek mellett, mint az Audi, Opel, Mercedes a kis cégekre is szükség van, mint a Ziegler.

Az EDANA-tól Pierre Wiertz beszélt a nem szőtt termékek iparágának jövőképéről, és az emberek megváltozó igényeiről. A bolygónkon, 2050-re valószínűleg kétszer annyi lesz a 65 év feletti ember, mint a csecsemők, így ebből következik, hogy az igények inkább az egészségmegőrzésre fognak terelődni. Sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a higiéniás, ill. az orvosi termékekre, így a nem szőtt termékek is bővíthetik a termékpalettájukat. A nem szőtt termékek értékesebbek, mint valaha, mert az emberek kényelmét szolgálják és egyben a környezetet is védik.

Végül Hódsági Imre búcsúzott a cégtől nyugdíjba vonulása alkalmából, megköszönve a Zieglernél töltött 6 évet.

Dr. Peter Hartwig, Dr. Horváth Klára és Barta Szilárd elültették az emlékfát az udvaron, majd megtörtént az új csarnok megszentelése.
A megnyitó pezsgőkoccintással, gyártósorok látogatásával és állófogadással zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párkányi Hídünnep csütörtöktől

Fotókiállítással és filmvetítéssel kezdődik csütörtökön Párkányban a 10. Hídünnep, amellyel a… Tovább olvasom