Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Járási fesztivál – gyerekprodukciók a színpadon

A hétvégén rendezték meg Bakonyszombathelyen az első járási tehetségfesztivált fiataloknak. Fellépők, előadók az egész térségből érkeztek, közel félszáz produkciót láthattak a kíváncsiskodók.

Bakonyszombathelyen a nemrégiben felújított Angolpark élettel telt meg a hétvégén. A Kisbéri Járási Hivatal, a Bakonyszombathelyért Alapítvány, a Benedek Elek Általános Iskola, a helyi önkormányzat és a Klik helyi tankerülete hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első járási tehetségfesztivált a kastélypark szabadtéri színpadán. Fellépők a kistérség minden szegletéből érkeztek.

A rendezvény az etei lovasudvar történelmi bemutatójával kezdődött. Itt lóháton mutatták be hazánk történetét zenei kísérettel. A színpadon többféle produkciót láthattak: volt, aki szavalt, míg más táncolt, énekelt, s akadt, aki egy színdarabot adott elő. A rendezvény ideje alatt egy kiállítás is látható volt a kastélyparkban, ahol a fiatalok grafikáit, festményeit, csipkéit, dísztárgyait, kerámiáit, rajzait és fotóit mutatták be.

Az etei lovasudvar produkciójában megelevenedett hazánk történelme egészen István királytól.
Az etei lovasudvar produkciójában megelevenedett hazánk történelme egészen István királytól.


Baracs Zsoltné Szilvia néptáncoktató kiemelte, hogy neki több mint hetven tanítványa érkezett a tehetségkutatóra. „Két bakonyszombathelyi és egy súri csoportom is fellép, továbbá jöttek velem gyerekek Rédéről. Szeptembertől dolgozunk együtt a csoportokkal, s úgy gondolom, hogy év végén úgyis be kell mutatni a tanultakat, akkor miért ne lehetne ezen a Ki mit tud?-on. A gyerekek örömmel jöttek, s nyerni akarnak, már csak azért is, mert még kicsik" – mesélte a néptáncoktató, akinek a lánya is színpadra állt a versenyen.

Baracs Zsoltné kislányával, Borival. Szilvia gyermeke is színpadra állt a fesztiválon.
Baracs Zsoltné kislányával, Borival. Szilvia gyermeke is színpadra állt a fesztiválon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5,1 millió – Ennyit hozhat a falunak a február elsejétől hatályos rendelet

Február elsejétől hatályos a földadó Súron. Akkor a helyi földtulajdonosok (akik érintettek az ügyben) demonstrációt szerveztek a falu főutcáján azzal a céllal, hogy az önkormányzat visszavonja ezt az adóformát. Tovább olvasom