Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Egy éve magas színvonalon készülhetnek a sportlövők

Egy éve annak, hogy átadták Magyarország egyetlen fedett lőterét. A 30 milliós beruházás során az egykori ezerfős étkezdét alakították át sportlétesítménnyé. A sportlövők szerint a fejlesztésnek köszönhetően valóban színvonalas körülmények között készülhetnek a versenyekre.

A Mol városrészben található ingatlan még 2008-ban került az önkormányzat tulajdonába. Az egykori étkezdének sokáig keresték a megfelelő funkciót, végül a képviselő-testület úgy határozott, hogy egy nemzetközi szintű gyakorlóteret hoznak létre. A beruházás során, amit az önkormányzat finanszírozott, kialakítottak egy 24 lőállásos 10 méteres, egy 8 lőállásos 50 méteres, illetve egy 8 lőállásos döntős pályát.

– Ez a létesítmény hozzájárul majd ahhoz, hogy a sportlövészetről mindenkinek Komárom, Komáromról pedig mindenkinek a sportlövészet jusson eszébe – mondta az egy évvel ezelőtti átadón dr. Molnár Attila polgármester. Való igaz, hogy az elmúlt esztendőben rengeteg szép eredményt ért el a KVSE sportlövő szakosztálya, mind a felnőttek, mind az utánpótlás-versenyzők.

A legkihasználtabb a 10 méteres pálya, ahol a kezdők és a profik is gyakorolhatnak.
A legkihasználtabb a 10 méteres pálya, ahol a kezdők és a profik is gyakorolhatnak.


– Véleményem szerint a pálya tökéletesen szolgálja azt a célt, amiért megépült. Valóban magas színvonalon tudunk készülni a versenyekre. Leginkább a 10 méteres pályát használjuk, itt gyakorolhatnak a kezdők és az ügyesebbek is. Az 50 méteres pályán főleg a fiúk edzenek – mondta el az Európa-bajnok sportlövő, Miskolczi Julianna, aki hozzátette, Komáromban többen kipróbálják ezt a sportágat, de sokan lemorzsolódnak.

A siker érdekében ugyanis rengeteget kell dolgozni, a versenyzőnek kell leginkább akarnia a sikert. A lövészetet 10 éves korban érdemes elkezdeni, legalább 130 centiméteres magasság és bizonyos fizikum is szükséges hozzá. „Általában azt szoktam megkérdezni a gyerekektől, hogy tudnak-e fekvőtámaszt csinálni, hiszen a puskát meg kell tartani" – magyarázta Miskolczi Julianna. A komáromi sportlövők egyébként eredményesen szerepeltek a légfegyveres országos bajnokságban, ahol Nagy Sándor ezüstöt, Miskolczi Julianna bronzérmet szerzett. Európa-bajnokunk hamarosan a koreai és az amerikai Világkupán is pályára lép.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Somogyi Győző örökké játszik – A magyar történelem legszebb katonaruháiról készített kiállítást

A magyar történelem legszebb katonaruháiról készült kiállítással érkezett Tatára, a Kuny Domokos-múzeumba Somogyi Győző Kossuth-díjas, Magyar Örökség-díjas grafikusművész, a nemzet művésze. Tovább olvasom