Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Drámai várjáték: cseh férfit ért fejlövés a Tatai Patarán, családja is a helyszínen volt

Az életveszélyesen megsebesült cseh férfit a tatabányai kórházban műtötték meg. A rendőrök egy 30 éves férfi ellen indítottak eljárást.
A kemma.hu hétfőn arról ír, hogy a Tatai Patarán életveszélyesen megsebesült férfi cseh állampolgár, akit a tatabányai Szent Borbála Kórházban megműtöttek. A kórházban még várnak a tolmács érkezésére, hogy beszélni tudjanak a 61 éves sérülttel.

Zombori Mihálytól, a fesztivál főszervezőjétől a lap megtudta, hogy a megsérült férfi családja is a helyszínen volt a baleset idején. Ellátásukat, amíg szükséges, a szervezők biztosítják.

A tatai nyomozók egy 30 éves szigetvári férfit hallgattak ki gyanúsítottként, ellene foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Korábban írtuk:


A rendőrség tájékoztatása szerint egy 30 éves férfi, aki a várjátékon, szombat délután a nála lévő fekete lőporral betöltött és felporzott kovás puska csövében benne hagyta annak töltővesszőjét, és a puska elsütésekor azt kilőtte. A kilőtt töltővessző sebesítette meg a várjátékban szintén résztvevő 61 éves férfit, aki életveszélyesen megsérült.
Kép forrása: police.hu
Kép forrása: police.hu


A tatai nyomozók a 30 éves Cs. Gábort gyanúsítottként kihallgatták, ellene foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A Kemma.hu úgy tudja, a megsérült férfit a tatabányai Szent Borbála kórházban műtötték meg.

A lap arról is beszámolt, hogy a várjátékokon nem éles fegyverekkel idézik meg a török kori csatákat, golyó nincs is a puskákban, csupán annyi lőpor, hogy legyen hangja és füstje a lövéseknek. A hagyományőrzők még így, golyó nélkül sem céloznak az emberre, rendre a levegőbe, a magasba „lőttek".

Zombori Mihály főszervező a Kemma.hu-nak kiemelte: az első és legfontosabb, hogy jobbulást kívánnak a sérültnek. Hozzátette: fatális szerencsétlenség, ami történt. A szervezők minden évben mindent megtesznek, hogy elkerüljék a baleseteket, sérüléseket, például már a rendezvény kezdete előtt komoly balesetmegelőzési, biztonságtechnikai oktatást kapnak a résztvevő hagyományőrzők.
 
Kép forrása: police.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba borult egy kamion Ács és Bábolna között, az M1-es autópálya ácsi csomópontjánál

Már mentik a járművet. Tovább olvasom