Városháza

2024.04.30. 10:02

Győri közgyűlés - Mutatjuk, kik kapják a Szent László díjat idén - videó

Az áprilisi győri közgyűlésen többek közt téma volt a helyi sport- és civil szervezetek támogatása.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Összefoglaló

A közgyűlés nyitányaként kedden délelőtt a győri városrészek érdekében végzett kimagasló tevékenységet végzők munkáját ismerték el, majd a testület hozzálátott a napirendi pontok megtárgyalásához.

Harmadik napirendi pontnál a képviselők tárgyalták a város 2023. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót. Szeles Szabolcs alpolgármester elmondta, hogy a költségvetés menedzselése egy jó csapatmunka eredményeként 19 milliárd forint maradvánnyal zárult. Stabil gazdasági keret biztosította a gazdálkodást, az önkormányzat és intézményei négyezer embernek adnak munkát. Rekorddal zárult az adóbevétel. Az építményadó stabil, de az iparűzési adóból hat milliárd forinttal több érkezett be, mint a tervezett. –Ennek oka, hogy 2021. és 2022. évben erősödött a magyar gazdaság, amely visszahatott az iparűzési adóra, továbbá az inflációs hatások is emelték a vállalkozások nettó árbevételét – állapította meg a beszámoló. Soha nem látott mértékű önerős fejlesztésről tudott beszámolni az alpolgármester a maradványnak köszönhetően azon kívül, hogy béremeléseket is végrehajtottak.

Megemelték a pályázati úton támogatott sportszervezetek keretét és javaslatot tettek felosztására, valamint a Győri Vízisport Egyesület és a Rába ETO Győr Sportegyesület létesítményhasználatának támogatására. A városban működő 75 civil szervezetet 15 millió forinttal támogatja az önkormányzat.

Bejelentették, hogy a Lajta út 36. szám alatti rendelőben dr. Keöd Erzsébet Katalin látja el a felnőtt háziorvosi feladatokat.

A képviselők a Bartók Óvoda igazgatói feladatainak ellátására Molnár Kingát, a Kovács Margit Óvoda igazgatói feladataival Fehérné Hercsel Annát, a Sün Balázs Óvoda igazgatói feladatainak ellátásra Németh Cintiát bízták meg. Az Esély Győri Rehabilitációs és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit KFT. ügyvezetőjének az eddigi vezetőt, Farkasné dr. Lukácsi Zita Annát választották meg.

Zárt ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy a Szent László díjat idén Budavári László Ottó, Kokas Éva, dr. Lukács Eszter, Sztanity Zoltán, Rákosi Zsolt János részére a június 27-i díszközgyűlésen adják át.

Videó a teljes április közgyűlésről

A keddi közgyűlés napirendi pontjait ide kattintva nézhetik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában