Gyász

2024.04.30. 09:44

Hirtelen távozott - Elhunyt négy község háziorvosa, betegei búcsúznak tőle a Rábaközben

Négy község gyászolja háziorvosát. Elhunyt a doktornő, aki a betegek lelkét is igyekezett gyógyítani.

Kisalföld.hu

Elhunyt dr. Pintér Marianna, négy tóközi község háziorvosa. Markotabödöge, Cakóháza, Tárnokréti és Rábcakapi betegei búcsúznak a doktornőtől, aki igazi otthonra talált a környéken. Az ország másik részéből érkezett ide, az 1990-es évek közepén. Markotabödögén telepedett le.

Dr. Pintér Marianna elhunyt
Elhunyt dr. Pintér Marianna háziorvos. Fotó: Tárnokréti közösségi oldala

"Nagyon jó orvos volt, megértő. Minden korosztállyal megtalálta a hangot. A hozzáfordulók lelkével is törődött, nem csak a testi bajaikkal"-jellemzik a helyiek, akik őszinte együttérzéssel búcsúznak a doktornőtől a községek közösségi oldalain. Dr. Pintér Marianna szeretett utazni, kedvence Spanyolország volt. Szívesen ment rockkoncertekre, és kempingezni, sátrazni is szeretett.

Nem csak mint orvos, hanem mint önkormányzati képviselő is szolgálta faluját, Markotabödögét. 2015-ben neki ítélték a Markotabödöge községért kitüntetést. A doktornő súlyos és nagyon rövid lefolyású betegségben hunyt el.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában