Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Van gáz!

Kár politikát keresni abban, amiben nincs is politika.

Előrebocsátanám, hogy nem cseréltem fel a szórendet a címben! (Bár az is lehet, hogy megtehettem volna.) Mégis talán úgy lenne helyes, hogy LESZ gáz.

Sohasem értettem, hogy egy olyan, közismerten gáznagyhatalom, mint Magyarország, miért szállít milliónyi köbméter fűtőanyagot egy másik országnak, mikor nyakunkon a tél, a gáztárolóink töltöttségi szintje alig haladja meg az ötvenhat százalékos szintet.

Talán ezért is olvastam némi elégedettséggel a legfrissebb hírt, miszerint az FGSZ Földgázszállító Zrt. szeptember 25-én este hat órakor elzárta a Barátság gázvezeték Ukrajna felé vezető szakaszát. Elolvasva a tudósítás elejét, egy halk „na végre" típusú sóhaj hagyta el ajkamat, ám tovább olvasva kissé begurultam.

Ukrajna protestált! Mondván: Magyarország tartsa be szerződésben vállalt kötelezettségeit. A Naftogaz hivatkozott még az uniós alapelvre is: „Sem az EU-tagországok, sem Ukrajna nem helyezhető politikai nyomásgyakorlás alá energiával való zsarolás révén." Megszellőztették azt is, hogy gázstopra azután került sor, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Alekszej Millerrel, az orosz Gazprom vezérével tárgyalt Budapesten.

Azt hiszem, az intézkedés mögött kár politikát, összeesküvés-elméleteket keresni, pusztán a saját tartalékaink feltöltése lehet a cél. (Egyébként ez a lehetőség a szállítási szerződésben is benne foglaltatik!) Marad azonban a ziccer. Ismerve nem túl jó uniós respektünket, fel lehet tenni egy lyukas húszfillérest a tippmixre, ezért is „belénk áll" majd a brüsszeli testület…

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöldség

A sofőr az úttest közepére hajította a sörösdobozt... Tovább olvasom